|
Parmesanlı Kurabiye |
|
16_keziban
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc144105
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2019
529 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
200 gram parmesan peyniri
Un
Yumurta sarısı
Unu eledikten sonra, zeytinyağı, tereyağı ve yumurtalar ile karıştırarak hamur elde edin. 200 gram parmesan peynirini de rendeleyip bu karışıma ekleyin.
Hamuru iyice yoğurarak kulak memesi kıvamı almasını sağlayın ve bir süre dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra, parçalar alarak şekil verip, 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin ve servis edin.
|
Parmesanlı Kurabiye |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161670
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörekotu
Parmesan rendesi
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru merdaneyle açıp, istediğiniz kalıpla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Üzerine sütle çırptığınız yumurta sarısını sürüp ,biraz parmesan peyniri rendesi, biraz susam veya çörekotu serpin.
175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
Parmesanlı Tuzlu Kurabiye |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161887
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz parmesan
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
1 tutam toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon rendesi
3 silme yemek kaşığı nişasta
1 çimdik karbonat
3 su bardağı (tepeleme) un
Mahlep
Tereyağı, yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı derin bir kaba alıp karıştırın.
Daha sonra ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş sarımsağı, limon rendesini ve baharatları ekleyin.
Mahlebi ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra nişastayı, unu ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Un miktarı 3-3,5 su bardağı arasında değişebilir
Elde ettiğiniz yumuşak hamuru tezgaha koyun ve bir süre daha yoğurun.
Hamuru streçe sarın ve tepsiye alın. Buzdolabında 45 dk bekletin.
Buzdolabından aldığınız hamura dilediğiniz gibi şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve parmesanı serpin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde 175 derecede pişirin.
|
|