|
Paşa Çorbası |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144696
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
801 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk budu
2 su bardağı yoğurt
2 kaşık un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tel şehriye
5 su bardağı tavuk suyu
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı toz biber
Tavukları haşlayıp suyunu bir tencereye alın, etlerini ince ince didikleyin.
Yoğurt ve unu bir kapta çırpın ve tenceredeki tavuk suyuna ekleyin.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
İçine sırasıyla haşlamış nohut, tel şehriye ve tavuk parçalarını ekleyin.
Şehriyeler pişince içine tuzunu da ekleyin.
Küçük bir tavada yağı eritip kırmızı biberi içinde kızdırın. Servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.
|
Paşa Çorbası |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9429
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
11,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet haşlanmış patates
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 fincan un
1 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kırmızıbiber
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarak, tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Unu, yumurta sarısını ve yoğurdu tencereye alalım. Birkaç kaşık su ilave edip, çırpalım. Suyu ve patatesleri ilave edelim. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirelim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alalım. Tuzunu ayarlayalım. Tavada margarini eritelim. 1 tatlı kaşığı salçayı ve kırmızıbiberi ilave ederek, 2 dakika kavuralım. Çorbanın üzerine gezdirelim, înce ince kıyılmış maydanozları üzerine serperek, servis yapalım.
|
|