|
Paskalya Çöreği |
|
dava adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc66924
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
1,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. un
3 adet yumurta
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı mahlep
Unu bir kaba eleyip, ortasını açın. Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin. Ardından 2 adet yumurtayı, margarini, pudraşekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp, ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup, 10 dakika daha dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64185
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,024 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1/2 kg. un
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep
Unu bir kaba eleyip ortasını açın. Mayayı koyup ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve iki dakika bekleyin. Ardından iki adet yumurtayı, margarini, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup 10 dakika daha dinlendirin. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüp 175 dereceli fırında pişirin.
Fotoğraf "Ay-Su" tarafından gönderildi. 08.02.2015
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
mutfak perisi
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58854
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
Maya
120 gr. pudra şekeri
120 gr. tereyağı
10 gr. mahlep
Yarım litre süt
3 adet yumurta
Tuz
Maya, sütle ezilir. 100 gr. un ilâve edilir. Yoğurulur. Kapak örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 400 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. Kenarlarına pudra şekeri, mahlep tuz serpilir. Ortasına tereyağı, maya konur. İki yumurta kırarak ilâve edilir. Ortadakiler ezildikten sonra un çekerek yoğurulur. Yaş bez örtülerek ılık yerde bir daha mayalandıktan sonra yumurtadan daha büyük parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Tahta üzerinde, ortası üç, uçları bir santimetre çapında, 20 cm. boyunda silindirler yapılır. Bu silindirlerin üç parçası bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır. Hafifçe yağlanmış tepsilere 5 - 6 cm. ara ile dizilir. Ilık bir yerde biraz daha mayalandırılır. Yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58271
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2010
3,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 kg. elenmiş un
350 gr. ılık su
40 gr. maya
300 gr. pudra şekeri, yoksa toz şeker
4 adet bütün yumurta
2 adet sarı yumurta
1/2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
250 gr. erimiş, suyu alınmış hafif ılık yağ
Suyu bir kaba koyup içine şekerden 2 çay kaşığı ve mayayı ilâve ediniz. Maya eriyinceye kadar karıştırıp unun üçte birinden biraz fazlasını ilâve ediniz. Karıştırarak yumuşak bir hamur yapınız ve üzerine kendi unundan biraz un serpip kabın üzerini kapatarak 20 dakika mayalandırınız. Sonra içine mahlep, tuz, şeker ve yumurtaları teker teker ilâve ederek elinizle çalkalamadan 4 dakika çırparak yoğurup erimiş yağı ve kalan unu ilâve edip karıştırınız. Birbirlerine tamamen karıştırıp yedirinlz. Fakat fazla yoğurmayınız. Kabın üzerini tekrar kapatıp bir - bir buçuk saat mayalanmaya bırakınız. Mayası gelince hamurun uçlarını ortasına doğru elinizle çekip üzerine hafifçe bastırınız ve tekrar kapağını kapatarak 45 dakika daha mayalanmaya bırakınız. Sonra hafif un serpilmiş düz bir satıha veya hamur tahtasına çıkarıp 2 veya 3 müsavi parçaya bölüp yoğurmadan elinizle yuvarlak şekil veriniz.
Hamurun tabak gibi açılacağını hesap ederek altına biraz genişçe bir parşömen kâğıdı hazırlayın ve hamuru kâğıdın tam ortasına koyunuz ve elinizle bastırarak düzgün bir tabak gibi bir santim kalınlığında hamuru açınız ve fırın tepsisine koyup diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştiriniz ve üzerlerine bastırmadan bir bez kapatıp 30-45 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakınız. Sonra üzerine çırpılmış yumurtayı bir fırça ile bastırmadan hafifçe sürüp önce 15 dakika hızlı sonra 15 dakika ortadan hızlı fırında pişiriniz. Hamur daha büyük olursa pişiş müddeti 45 dakikaya kadar çıkar.
Not: Mayalama müddetleri yerin sıcak ve soğukluğuna bağlıdır ve hamurun yoğuruluşuna bağlıdır. Hamura yağ koyduktan sonra çok yoğurursanız 2-3 saatte zor mayalanır. Bu tip yağlı hamurları yağmı koyduktan sonra fazla yoğurmayınız. Paskalya çöreklerinin ekseriya akşamdan hamurunu hazırlayıp sabaha kadar mayalanmasını beklerler, güzel olur. Yalnız mayayı 10 gr. azaltmak lâzımdır. Mayalı hamurun mayasının tam geldiğini anlamak için hamur kendisinden iki misli daha kabarmış olmalıdır. Arzu ederseniz paskalya çöreğini yuvarlak veya uzun örebilirsiniz
|
Paskalya Çöreği |
|
latifa
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Kahire |
Kısa URL: https://ml.md/lc57511
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2010
2,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
150 gr margarin
250 gr pudra şekeri
4 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
Kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı sıcak su veya ılık süt
Kıyılmış fındık
Mayayı ılık süt ve şeker ile eritin. Eritilmiş margarin, mahlep ve yumurtaları koyun. Aldığı kadar unla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Oda sıcaklığında hamuru iki kat büyüyene kadar bekletin. Üç parçaya ayırın. 30 cm boyunda rulo şekli verin. Üç hamuru yan yana getirip saç örgü şeklinde örün. Yağlanmış tepsiye koyun. 20 dakika daha tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kıyılmış fındık serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
|
Paskalya |
|
şelale
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57413
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
1,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pozcu Restore - Mersin
6 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 bardak su
Yeteri kadar çörekotu
Derince bir kapta bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulma işlemi bittikten sonra 15 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, üçer parça hâlinde saç örgüsü gibi örülerek birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu atılarak mayalanmaya bırakılır. Mayalanmış paskalya daha önceden 200 derece ısıtılmış olan fırına sürülerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
ML® Kaba Çörek (görsel)
|
PASKALYA ÇÖREKLERİ |
|
fahriye burhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc57069
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2010
2,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ince elenmiş has un
100 gram toz maya
300 gram şeker
250 gram tereyağı
5 gram mahlep,
6 adet taze yumurta.
Evvelâ un, bir kap içine konur. Ortasında yumruk kadar bir çukur açılır.
Öbür tarafta, 100 gram maya biraz su içinde eritilip o çukur içine dökülür. Un ile beraber pelte haline gelinceye kadar karıştırılır ve böylece, mayalanmak üzere bir saat kadar kendi haline bırakılır.
Sonra, yukarıda yazılı malzemeden tereyağı eritilip ılık olarak maya içine katılır. Taze yumurtalar da birer birer kırılıp, muayeneden sonra, bir kapta iyice çalkanarak hamura ilâve edilir. Bir bardak su yerine bir bardak süt konursa, daha âlâ ve lezzetli olur. 5 gram mahlep de sütle halledilerek karıştırılır.
Malûm mikdarda şeker de, sulandırılarak, hamurun her tarafına dökülür.
Daha sonra, fırında gördüğümüz manzarayı alabilmeleri için, saç örmesi gibi şekil verilerek, çörekler tertip edilir. Üzerlerine de sulandırılmış yumurta sürülerek tekrar hamurun mayalandığı yâni kabardığı zaman çörekler fırına verilir.
Paskalye çörekleri, hafif ateşte pişirilir ve fırın tepsisine yerleştirilirken altlarına temiz kâğıtlar serilir.
ML® Kaba Çörek için tıklayın
|
Paskalya Çöreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52755
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Ört Onat
Yarım su bardağı süt
1 paket yaş maya
8,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
250 g margarin
1 çorba kaşığı mahlep
1 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı kıyılmış fındık
Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek, eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın ve sıcak bir yerde 10 dk mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta bir kasede toz şekeri yumurtalarla birlikte köpük haline gelene dek çırpın.
Margarini eritip, ılımaya bırakın. Kalan unu yoğurma kabına alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, toz şekerve yumurta karışımını, erimiş margarin, mahlebi ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve ince kıyılmış fındık serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51699
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
1,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı un
5 çorba kaşığı sadeyağ
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Unun ortası havuz şeklinde açılır. Maya ılık suda eritilerek buraya dökülür, hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra yumurtalardan biri ayrılıp geri kalan tüm malzemeler eklenir ve toz şeker eriyinceye kadar iyice yoğurulur. İki saat dinlenmeye bırakılır.
ML® Eylül Güneşi için tıklayın
ML® Rus Bohçası (görsel)
|
Paskalya Çöreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc44009
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2009
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnstant kurumaya - 1/2 paket
Un 4.5 su bardağı - 500 gr.
Süt-su 5 su bardağı 300 gr.
Yumurta 1 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı 8 gr.
Toz şeker 2 yemek kaşığı - 40 gr.
Margarin 50 gr.
Üzeri için:
Susam veya çörekotu
Bir miktar Yumurta sarısı
Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak homojen bir hamur yoğurulur. 20 dk. dinlendirilir. Hamur 5 eşit parçaya bölünür. Her bir bezeden örgülü şekiller verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Oda sıcaklığında yaklaşık 30-40 dk. kabarması için bekletilir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek susam veya çörekotu serpilir, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir.
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
ferda
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc40582
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kaşık tereyağı
1/2 kg un
1/4 bardak ılık su
50 gr maya
1 kahve fincanı ılık su (hamura)
150 gr pudra şekeri
3 tane yumurta
1 kahve kaşığı mahlep
üstüne:
1 yumurta sarısı
25 gr badem içi (kavrulmuş)
Uu elenir. Dörtte biri hamur açılacak yere, ortası çukur olacak şekilde, dökülür. 1/4 bardak ılık su içinde maya eritilir ve çukurluğa dökülür. Sıkıca bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Bundan sonra hamur, yarım saat kadar dinlenmeye ve kabarmaya bırakılır.
Hamur kabardıktan sonra unun geri kalanının ortası çukurlaştırılır. Bu çukura, parçalara bölünmüş mayalı hamur, mahlep, pudra şekeri, yumurtalar ve iyice yumuşamış tereyağı konulur. 1 kahve fincanı ılık su da zaman zaman damlatılarak karışım hamur haline getirilir. Hamur kıvamını bulduktan sonra yuvarlanıp bir kaba alınır ve üstü nemli bezle örtültükten sonra ılık bir yerde dört saat dinlendirilir.
Bundan sonra hamur yuvarlanarak uzunca bir hale getirilir ve on iki eşit parçaya bölünür. Her parça top gibi yuvarlandıktan sonra bir tepsiye dizilir ve yarım saat daha dinlendirilir. Dinlenmiş hamurlar teker teker, avuç içinde ortaları kalın, kenarları ince olacak şekilde ve 20 cm çapında yuvarlanır. Bu işlem bitince parçalar üçer üçer yanyana konur. Ortadaki kalın taraftan başlayarak önce bir tarafa, sonra da öbür tarafa doğru uçları saç örer gibi örülür. Her iki uçları da bastırılarak birbirlerine yapıştırılır.
Bir tepsinin içine yağ kâğıdı serilir ve üstü unlanır. Hazırlanmış çörekler bu kâğıdın üstüne aralıklı olarak dizilir. Fırın biraz ısıtılır ve söndürülür. Bu şekilde hazırlanmış fırının içine konulan tepsi iki saat bekletilir. Bu süre sonunda fırından alınan tepsideki hamurların üstlerine ikiye ayrılmış bademler serpilir, gömülmeleri sağlanır. Bir yumurta da bir kapta hafifçe çırpılarak çöreklerin üstüne sürülür. Orta ısılı fırına sürülen tepsi yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Çöreklerin üstü nar gibi kızarınca fırından alınır. Soğuduktan sonra altındaki kâğıtlar soyulur ve çörekler bir gün bekletilir. Bundan sonra servis yapılır.
ML® Tahinli Bahçe Çöreği için tıklayın ML® Ballı Çörek için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 13.11.2016
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
amber
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc37597
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009
2,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
600 gr. un
3 adet yumurta
50 gr. margarin
100 gr. pudra şekeri
1 kahve kaşığı toz maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kıyılmış fındık
1 tutam tuz.
Hazırlanışı:
Hamur tahtasına unu eleyin. Ortasını açarak mayayı koyun, suyun yarısı ile iyice ezin. Etrafından unları alarak mayanın üzerini örtün. 10-15 dakika bekletin. Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp ortasına 2 yumurtayı, yağı, etrafına pudra şekeri, mahlebi, tuzu koyup kalan su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Özerini örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlendirin. Mayalanınca, hamuru tekrar bir iki defa daha yoğurup 12 eşit parçaya ayırın. Her parçadan unlanmış tahta üzerinde ortası biraz kalın, kenarları ince 15-20 cm. boyunda çubuklar hazırlayın. Sonra üç çubuğu uçlarından biraz birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip tekrar ılık bir yerde 15-20 dakika daha mayalandırın. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürüp, orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin.
Not: Paskalya çöreğinin yumuşak ve lezzetli olması için hamuru bir kaç kez mayalandırmak gerekir. Verdiğimiz süre hamurun kabarması için yeterli değilse, mayalanması için hamuru biraz daha fazla bekletebilirsiniz.
ML® Nal Çöreği için tıklayın
|
Paskalya Çöreği |
|
Neslihan Sak
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26610
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
Yarım paket tereyağı (eritilmiş)
1 paket instant maya
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Malzemeyle yumuşak bir hamur yapılır. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 6 eşit parçaya ayrılır. Her parça 1 karış boyunda çubuk yapılır. 3'ü bir araya getirilir, gevşek bir saç örgüsü yapılır. Hazırlanan 2 adet çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülür, fındık serpilir. Tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırındakızarana kadar pişirilir.
ML® Pandufla için tıklayın
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23717
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
30 gr yaş hamur mayası
1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
2 çay bardağı şeker
aldığı kadar un (tahminen 1 kilo)
Yapılışı:
Süt, maya, yumurta, tuz, mahlep, şeker, tereyağı, biraz da un katarak kek gibi çırpılıp mayalandırılmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra tekrar un katarak normal bir kıvamda yoğrulur, mayalandırılmaya bırakılır. Kabarınca 5'e bölünür. Her bir parça üçe bölünür. Uzun uzun yuvarlanıp örülür. Yağlanmış tepsiye dizilir. Diğerleri de aynı şekilde hazırlanır. Üzerine yumurta sarısı ve kırılmış fındık, fıstık serpilir. Yarım saat tepsi mayası verdirilir. Kızgın fırına verilir.
ML® Soğanlı Patates Çöreği için tıklayın
|
PASKALYA |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23074
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 kaşık margarin
6 adet yumurta
8 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı maya
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Yapılışı:
Unun ortasını açıp, mayayı ılık suda eritip, dökün. Hamuru yapıp, yarım saat dinlendirin. Yumurtanın birini ayırıp, diğer malzemeleri katın. Şeker eriyinceye kadar yoğurun. İki saat dinlendirin. Şekil verip, çırpılmış yumurta sürün ve fırına verin.
ML® Biberli Çörek için tıklayın
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21429
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
2,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
1,5 kibrit kutusu kadar yaş maya
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı süt
Bir fiske tuz
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 tatlı kaşığı mahlep
Mayayı ılık sütle ıslatınız. Unu derin bir kaba eleyip ortasını açınız. Mahlep, yağ, sütlü maya, pudra şekeri, tuz ve yumurta (birisinin sarısını ayırınız) koyup yumuşak bir hamur yapınız. Kapağını örterek ılık bir yerde hacminin 2 misli oluncaya kadar mayalandırınız.
ML® Kaşarlı Lokum için tıklayın
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18497
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2007
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 çay bardağı fındık
Ilık sütün içine maya ve pudra şekeri konur, eritilir. Üzerine yumuşak margarin, mahlep, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı ( sarısı üzeri için ayrılır) ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur ağzı kapalı olarak 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda 6 parçaya bölünür. Her parça çubuk yapılır. 3'ü bir araya getirilir. Saç örgüsü yapılır. Diğer 3 parça da aynı biçimlendirilir. Yağlanmış tepside 20 dakika daha dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fındık serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Kabaklı Çörek için tıklayın
|
Paskalya çöreği |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17694
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
yarım su bardağı süt,
1 küçük paket yaş maya,
8,5 su bardağı un
2 su bardatğı tozşeker
4 adet yumurta,
250 gram margarin
15 adet kakule,
1 çorba kasıp mahlep,
üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı,
ince kıyılmış fındık
Bir tencereye sütü alın. İçine yaş mayayı ekleyerek, eritin. Eriyen mayanın üzerine 2 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın. Sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Başka bir kapta tozşekeri, yumurtalarla köpük haline gelene dek çırpın. Küçük bir tencerede margarini eritin. Soğumaya bırakın. Kalan unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, şeker ve yumurta karışımını, erimiş margarini, mahlepi ve kabukları temizlenmiş, toz haline getirilmiş kakuleleri ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hafif yapışkan hamuru iyice yoğurduktan sonra sıcak bir yerde tekrar mayalanana dek bekletin. Mayalanıp, kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizde yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün. Üzerine yumurta sarısı sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
ML® Nuriş Çöreği için tıklayın
|
Paskalya Çöreği |
|
elvan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17499
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
2,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 kişilik Gerekli malzeme:
4.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
1 kahve fincanı margarin
3 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Un, süt, tozşeker, 1 yumurta, margarin, kuru maya ve tuzu elerin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp sıcak bir ortamda 20-25 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 5 parçaya bölün ve herbirine örgü şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 30 dakika dinlendirin.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
ML® Vişneli Çörek için tıklayın
|
Paskalya Çöreği |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17336
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı toz maya
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı pudra şekeri
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri İçin;
Dövülmüş badem
Maya, ılık su, bir tutam pudra şekeri karıştırılır, 10 dakika bekletilir, üzerine erimiş ılımış margarin, 1 tam yumurta, 1 yumurtanın beyazı, süt, mahlep ve yumuşak bir kıvam alana kadar elenmiş un katarak, yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlendirildikten sonra, 6 eşit parçaya bölünür, 3 parça 1 karış boyunda çubuk yapılır, üçünü ucu birleştirilir, saç örgüsü gibi örülür, biten ucu birleştirilir, yağlanmış tepsiye konur, kalan 3 parçada aynı şekilde örülür. Paskalyalar fırına vermeden önce yarım saat daha bekletilir, üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra badem serpilir, 200 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir.
ML® Üçgen Çörek için tıklayın
|
|