|
Paskalya Çöreği |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179599
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Dr. Oetker Mayalı Un
125 g yumuşak margarin
Yarım çay bardağı toz şeker
1 yumurta
2 çay bardağı ılık süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.
Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya ayırarak 15 cm boyunda çubuk şeklinde uzatın. 3 parça kullanarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
|
Orijinal Paskalya Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169347
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Ön mayalama:
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı un
Hamur için:
1 su bardağı krema
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
50 g eritilmiş tereyağı
3,5 - 4 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı iri kırılmış badem
Aktif maya ve yarım çay bardağı sütü derin bir kaba alın. Kaşık veya el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı unu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini kapatın ve 15-20 dakika bekletin.
Kremayı kısık ocakta ılıtın ve derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, yumurta, yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağını ekleyin. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine beklettiğiniz maya karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Unu eleyerek ilave edip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamur biraz toparlanınca tezgaha alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Tekrar kaba alıp üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru tezgaha alın ve 9 eşit parçaya bölün. Her birini tezgahta eliniz ile yuvarlayarak 40 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Bu rulo hamurları 3'erli olarak ayırın. Her birini saç örgüsü şeklinde örün. Elde ettiğiniz 3 adet örülmüş hamuru yan yana yerleştirip tekrar saç örgüsü şeklinde örün. Uçlarını birbiri ile birleştirin ve birleşme yerlerini hafifçe alta kıvırın. Tepe uçlarını da birbiri ile birleştirin ve birleşme yerini hafifçe alta kıvırın. Fırın tepsisine alın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Yumurta akını karıştırıp hamurun üzerine sürün. Bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
Paskalya Çöreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166758
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1/2 kg. un
1 kaşık toz maya
100 gr. tereyağı veya margarin
100 gr. pudra şekeri
3 yumurta
10 gr. mahlep
1 bardak süt
1 fiske tuz
Maya ılık sütle ezilir. İki avuç unla hamur yapılır, ılık bir yerde mayalandırılır. Kabarınca kalan unun ortası açılır. Etrafına pudra şekeri, mahlep, tuz serpilir.
Ortasına yağ ve maya ile iki yumurta konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzerine yaş bez örtülerek tekrar mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç arasında ortası kalın, kenarları ince yuvarlanır. Üç tanesi bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır.
Yağlanmış tepsiye seyrek dizilir, ılık bir yerde kabarmaları beklenir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir.
|
Paskalya Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159936
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı soğuğa yakın ılık süt
1 paket (42 gramlık) yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
125 gram oda sıcaklığında margarin
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ilık sütü derin bir kaba alın ve yaş mayayı ilave edip, kabarana kadar bekleyin. Kabarınca içine sıvı yağ, margarin, tereyağı, yumurta akı, toz şeker, sirke ve tuz ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve avuçlarınızın arası nda yuvarlayıp, uzun kalın çubuklar yapın. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve saç örgüsü şeklinde örün. Uçları nı birleştirip, paskalya çöreği şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159922
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
175 gram yağ
1 paket yaş maya
1 kg un
2 çorba kaşığı mahlep
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Mayayı yarım su bardağı ılık suda, biraz un ilave ederek 15-20 dakika bekletin. Üzerine yağ, un, pudra şekeri, 3 adet yumurta, mahlep, tuz ve 1 su bardağı ılık su ekleyip yoğurun. Üzerini örterek ılık bir yerde 2 kat kabarana kadar bekletin. Hamuru 1-2 kez daha yoğurun. Hamuru 3'e ayırın. Her parçayı, uçları ince ortası kalın olacak biçimde elinizle yuvarlayın. Saç örgüsü şeklinde örün. Hamuru yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yağ sürüp 10-15 dakika daha bekletin. Kalan yumurtanın sarısını fırçayla üzerine sürün. 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159515
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çorba kaşığı mahlep
2 adet yumurta
2 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı
Aldığı kadar un
1 paket (10 gram) instant maya
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı file fındık
Yoğurma kabına tereyağı, ılık süt, toz şeker, mahlep, yumurta ve dövülmüş damla sakızını alın. Toz şeker eriyene kadar elinizle karıştırın ve unu yavaşça ilave ederken mayayı da katın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup, üzerini nemli bir bezle örtün ve 5 saat dinlendirin. Hamur kabararak iki misli büyüklüğe eriştiğinde, 3 eşit parçaya ayırın ve 2 saat daha dinlendirin. 3 parçanın her birini 3 bezeye ayırın ve toplam 9 beze elde edin. Daha sonra bu bezeleri iki elinizin arasında hafif inceltin ve 3 adedini saç örgüsü şeklinde örün. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Toplam 3 adet paskalya çöreği elde edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine un serpin ve çörekleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Mayalı hamurlar ele yapıştığı için fazla yoğurmadan unla toparlamak gerekir. Paskalya hamuru en geç mayalanan hamur çeşitlerinden olduğu için bir gün öncesinden hazırlanmalıdır. Bu hamurdan “Ponçik” ve “Alman pastası” da hazırlayabilirsiniz. İnstant mayayı, unla karıştırarak ilave etmek gerekir.
|
Paskalya Çöreği |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155553
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
½ su bardağı süt
1 portakalın kabuğu
4 yumurta
1 paket vanilya
6 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
File badem
Bir kapta 2 yemek kaşığı şeker ılık su ve mayayı karıştırıp kenara alın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Bir karıştırma kabında tereyağı, ve sütü iyice çırpın, ardından mayalı karışımı, kalan şekeri, yumurtayı ve portakal kabuklarını ilave edip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın, kuru malzemeleri kendi içince iyice karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ilave edin pürüzsüz bir hamur elde edene kadar arada çok az un ilave ederek iyice yoğurun. Bir kaba sıvı yağı koyup her yanına yayın yoğurduğunuz hamuru kaba yerleştirip üzerini streç filmle kaplayıp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
Hamur mayalınca bir kez daha yoğurun ve tezgaya alıp 3 eşit parçaya bölün kenarları birleştirerek örün fırın tepsisine alıp üzerini nemli bir bezle kaplayın ve 15- 20 dakika daha mayalandırın. Hamuru fırına vermeden önce yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün ve üzerine file badem serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
çukurovalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc151232
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020
353 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg un
1 bardak yağ
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket toz maya
Biraz tuz
1 su bardağı yoğurt (veya süt)
Yeterince su
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde üzerine ıslak bez örtüp mayalanmaya bırakın. Tepsiyi bolca yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Tepsinin içinde açarak rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serperek 190-200 derece fırında pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141805
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
624 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
4 adet yumurta
3 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Çörekotu
Çekirdek içi
Haşhaş
Az tuz
3 adet yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra süt, yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. İçine bir miktar haşhaş ve çekirdek içi de ekleyip karıştırın. Son olarak kabartma tozlarını ve unu azar azar ilave edin.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamuru üç eşit parçaya bölün. Üç eşit parçayı da üçer parçaya bölüp saç örgüsü gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış ya da pişirme kağıdı konulmuş tepsiye koyup fırına verin.
|
Paskalya Çöreği |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141804
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
1,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
5 bardak un
1 bardak pudra şekeri
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı fındık içi
Tuz
Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup, karıştırın. Sırayla şeker, yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur tutun. Üstünü örtüp 45 dakika bekletin.
Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çubuk şeklini verin. Çubuklardan üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
gülçehre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2013
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128277
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2017
1,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 g tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
Yumurta sarısı
File fındık
Servis için:
Haşlanmış yumurta
Ilık süt, su ve mayayı bir karıştırma kabına alıp karıştırın ve maya tamamen eriyinceye kadar bekletin. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Mayalı karışım, toz şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri rulo yapın ve ikişerli gruplara ayırarak sarın. Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ortalarına haşlanmış renkli yumurta yerleştirip servis yapın.
|
Paskalya Çöreği |
|
selimcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc123777
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017
829 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 1/2 Küp Maya (60 gr.)
200-250 ml Süt, ılık
750 gr. Un
1 tutam Tuz
100 gr. Şeker
125 gr. Tereyağ, yumuşak
2 Yumurta
75 gr. kuru Üzüm
1 limon kabuğu rendesi
Üstüne sürmek için:
1 Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı Süt
Üstüne:
30 gr. İri taneli şeker
50 gr. Badem
Mayayı ılık sütün içinde açın. Un, tuz, şeker, tereyağı, Parmesan ve yumurtaları 3-4 dakika pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üstünü kapatın ve fırında 35°C ısıda Üst-/Alt Isıtma programında yaklaşık 2030 dakika hamur miktarı iki misli oluncaya kadar kabarmaya bırakın.
Hamurdan üç adet yakl. 40 cm uzunluğunda rulolar hazırlayın. Bu üç rulodan bir saç örgüsü yapın ve fırın tepsisine/delikli gurme-tepsisine yerleştirin.
Saç örgüsünün üzerine yumurta-süt karışımını sürün, iri kristalize şeker serpin ve fırına verin.
Otomatik program ile: Paskalya çöreğini fırına sürün ve fırında pişirin.
Otomatik programsız: Paskalya çöreğini fırına sürün ve 35°C ısıda Üst-/Alt Isıtma programında üstü kapalı olarak bir 15-20 dakika daha kabarmaya bırakın. Bunun arkasından rengi altın sarısı oluncaya kadar fırında pişirin.
Not: Taze maya yerine, 10 gr. kuru maya da kullanabilirsiniz. Bu hamurdan mayalı paskalya halkası da yapılabilir. Haşlanmış 4-6 adet renkli yumurtaları halkanın içine yerleştirebilirsiniz, böylece renkli bir paskalya çöreği ortaya çıkmış olur.
|
Paskalya Çöreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108687
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
1,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket yaş maya
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
100 gram fındık
Mayayı, ılık sütte eritin. Mayalı süt, şeker, un, mahlep ve sıvı yağı karıştırıp yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp, kabarması için, oda sıcaklığında en az 2 saat bekletin.
Hamurdan parçalar koparın. Her parçayı uzun, rulo haline getirdikten sonra düğüm yapın. Bir ucu altta, bir ucu üstte gelecek şekilde birleştirin.
Çörekleri aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ince kıyılmış findik serpin. Ilık fırında 10 dakika bekletin.
Paskalya çöreklerini 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yarım saat sonra servis yapın.
|
Paskalya Çöreği |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101946
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2014
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
1 paket yaş maya
Alabilidiği kadar un
Sıvı malzemeler bir kaba alınır, tuz, şeker ve maya eklenerek, maya eritilir, daha sonra alabildiği kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur kabının üzeri streçlenerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçalar yuvarlanarak çubuk yapılır, 3 çubuk birbirine dolanarak saç örgüsü şeklinde örülür, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
50 derecelik fırına atılılarak hamurun ısınması sağlanır, fırından çıkarılarak tepsi mayası gelene kadar bekletilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, parçalanmış fındık ya da susam serpilerek 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Paskalya Çöreği |
|
Beki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc101213
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2014
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
10 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
File fındık ya da badem
Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş mayayı koyup ılık suyla eritin. Üzerine toz şeker, yağ, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgâhın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
PASKALYA ÇÖREĞİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94921
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
1,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 GRAM UN
3 YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
5 TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 KAHVE KAŞIĞI TOZ MAYA
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
1 FİSKE TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI FİLE FINDIK
UNU ELEYİP ORTASINI AÇIN VE MAYAYI KOYUN SUYUN YARISI İLE İYİCE EZİN ÜZERİNE UN SERPİN BİRAZ BEKLEYİN UNUN ÜZERİ ÇATLAYINCA YUMURTAYI YAĞI PUDRA ŞEKERİNİ MAHLEP VE TUZU KOYUP KALAN SU İLE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR YAPIN ÜZERİNİ ÖRTÜP 15 20 DAKİKA DİNLENDİRİN MAYALANAN HAMURU 12 EŞİT PARÇAYA AYIRIN EŞİT ÇUBUKLAR YAPIN 3 ÇUBUĞU BİRLEŞTİRİN SAÇ ÖRGÜSÜ ÖRÜN YAĞLI KAĞITLI TEPSİYE DİZİP 15 20 DAKİKA MAYALANDIRIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP FINDIK SERPİN ORTA HARARETLİ FIRINDA 170 180 DERECEDE 20 25 DAKİKA PİŞİRİN.
|
Paskalya Çöreği |
|
gülüver
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94877
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
1,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı Un
Bir paket Instant Maya
125 gram Yumuşak margarin
Yarım çay bardağı Toz şeker
1 Yumurta
1 su bardağı Ilık süt
1 Yumurta sarısı
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip yaklaşık 5-10 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya bölün, her birini 15 cm boyunda uzatın. Bu hamurları üçerli olarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın, üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
|
Paskalya Çöreği |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc71557
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
20 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
File fındık
Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş mayayı koyup ılık su ile eritin. Üzerine tozşeker, margarin, yumurta ve mahlebi ekleyip unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katın, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgahın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Paskalya Çöreği |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69840
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
100 greritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı anason
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı süt
Maya, 1 kaşık şeker ve ılık sütü bir kaseye alıp karıştırın. 15 dakika mayalanmaya bırakın. Elenmiş unu ekleyip yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin. Tereyağı, iki yumurta, tuz, şeker ve anasonu ilave edin. 10 dakika daha yoğurup yağlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde bekletin. Hamuru unlanmış bir zemine alıp tekrar yoğurun. 6 eşit bezeye ayırın. Her bezeden 30 santim uzunluğunda,rulo şeklinde çubuklar hazırlayın. 2 çubuğu birbirine verev olarak sarıp çember haline getirin ve uçlarını birleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üç örgü hamuru çiçek şeklinde birleştirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini Örtüp 45 dakika daha bekletin. Üstüne sütle karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
|
Paskalya Çöreği |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68507
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
1,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz maya
2 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve fındık
Karıştırma kabına unu alalım, havuz gibi açalım ortasına margarini(eritilmiş ve soğutulmuş) alalım, toz mayayı, yumurtayı, sütü (ılık olmalı) pudra şekerini ve mahlebi ilave edip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanması için dinlendirelim. Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölelim. Her parçayı elimizde ortası şişkin uçları ince şekiller verelim, 3 parçayı birleştirip saç örgüsü yapalım. 3 adet paskalya çöreğimiz olacak. İşlem bittikten sonra,ısıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayalım.çörek hamurlarını alalım. Üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim fındık serperek. 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
|
|