|
|
Pasta Hazırlarken Kullanılacak Araçlar |
|
muhsin76
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65928
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
1,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurta çarpma kapı, yumurta çarpma teli, veya bunların her ikisinin yaptığı işi daha kısa zamanda ve az enerjiyle yapan mikserler, pasta kalıpları (yuvarlak, kare, dikdörtgen veya şekilli), spatül, büyük pasta kesme bıçakları, muhtelif boyda rende, (çikolata, limon kabuğu vb. rendelemek İçin), rulet (hamurları kesmek için), fındık, fıstık, bademleri çekmek için makine.
Kremalını yapmak için cam veya porselen muhtelif boy kâseler.
Önemli olan malzemeleri tartmak veya ölçmek için terazi veya ölçü kapları,
Bisküvi veya pastalara şekil vermek için muhtelif boy ve şekilde nemse kalıpları veya bisküvi kalıpları.
Fırçalar, pastalar, bisküvileri süslemek için şekilli ve muhtelif boyda huniler, kremayı doldurup pastayı süslemek için krema torbaları.
Bugün bunların yerini tutacak piyasada «pasta enjektörü» diye satılan pasta ve bisküvi süslemeye mahsus araçlar vardır.
Unları ve pudraşekerini elemede kullanılan eleklere de gereksinme duyulmaktadır. Bütün bu araçları mutfakta uygun bir yere koyduktan sonra, pasta ve bisküvi hazırlamaya başlamalıdır.
|
Pastacılıkta Kullanılan Takımlar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171954
Gönderme Tarihi: 09.May.2023
124 defa indirildi / yazdırıldı
|
Herhangi bir pasta veya tatlı yapmak için bazı takımlar vardır ki, bunları imkân nisbetinde bulundurmak zarureti vardır.
1) ÜZERİNDE HAMUR AÇACAK TAŞ VEYA TAHTA: Herhangi bir hamuru tutmak veya açmak için, hamur açacak taş veya sofraya ihtiyaç vardır.
2) TERAZİ VEYA ÖLÇÜ: Kullanılması gerekli herhangi bir malzemenin gramını, tesbit etmek için lüzumludur.
3) BAKIR TENCERE: Yumurtaları yuvarlak bakır tencereden başka aleminvum, porselen gibi kaplarda asla döğmemelidir. Aliminyum kap yumurtanın rengini bozacağı gibi, porselende kırılmış porselen kırıntıları bırakır.
4) YUMURTA VURMAYA MAHSUS TEL: Yumurtaları vurarak köpürtmek için lüzumlu olduğu gibi bilhassa yumurta aklarının koyu ve sıkı köpük haline gelebilmesi için kullanılan âlettir. Bunun daha gelişmiş ve en iyi şekli (mikser)'dir.
5) MERDANE: Hamuru açmaya, büyütmeye yarayan lüzumlu bir âlettir. Bazı hamurlar vardır ki; bunları merdanesiz açmak mümkün olmaz.
6) ELEK: Una karışmış yabancı maddeleri ayırd ettiği gibi, unda hasıl olan top top halleri gidermeye yarayan gerekli bir âlettir. Unu her zaman eleyerek kullarımak en doğru bir harekettir.
7) FIRÇA: Herhangi bir hamurun üstünü yumurtalamak, şuruplamak veya marmelâtlamak için kullanılır.
Bunlardan başka çeşitli kalıplara, sıkma torbalarına ufak-tefek çeşitli âletlere de ihtiyaç vardır. Bunları da edinmek yerinde olur.
|
|
Pasta Hazırlarken Kullanılacak Araçlar Tarifleri Mutfak Takımları
|
|