|
|
PASTA KREMİ |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19537
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
2,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
3 yumurta,
80 gr un (3 kaşık),
180 gr. şeker (7 kaşık),
50 gr. kakao,
1/2 lt. süt veya 450 gr. su,
Vanilya,
limon kabuğu rendesi.
Yapılışı:
1- Bir tencereye 3 yumurtayı 80, gr, unu, 180 gr. şekeri 50 gr. kakaoyu koyunuz.
2- 1/2 lt. sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz.
3- Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir.)
4- Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz.
5- Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız.
|
PASTACI KREMASI |
|
acımtrak
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc40384
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2009
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg süt
150 gr tozşeker
80 gr un
2 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
1/2 kahve kaşığı vanilya tozu
50 gr tereyağı
Bir tencereye 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, 150 gram toz şeker ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyularak telle karıştırmak suretiyle bunlar birbirleriyle halledilir.
Sonra bu şekerli yumurtalara, azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram sütün ancak dörtte biri (yarım kepçe) katılır ve telle çırpmak suretiyle de süt bu şekerli yumurtalara yedirilir. Sonra bunlara elenmiş 80 gram da un katılarak bir bulamaç haline getirilir, sonra da bu bulamaca, kalan kaynar süt de katılarak, tekrar telle iyice vurmak suretiyle, hepsi birbiriyle karıştırılır.
Bu karışım, orta ısıdaki ateşe oturtularak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar 3 - 5 dakika telle hızlıca karıştırılmak suretiyle pişirilir.
Bundan sonra krema, yayvanca bir kaba, yahut da bir taş üzerine yayıldıktan sonra, ılınmaya bırakılır, iyice ılınınca buna istenirse 50 gram tereyağı ya da margarin katılarak ya demir ıspatula ile karıştırmak, ya da avuç ile iyice mıncıklamak suretiyle yağ da kremaya yedirilir.
|
PASTACI KREMASI |
|
köfteci
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc54910
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
2,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tencereye 4 yumurta sarısı ile 2 bütün yumurta kırıp bir tahta kaşıkla iyice ezip azar azar un serperek ve bir süre karıştırarak koyu bir bulamaç yapınız. Buna yavaş yavaş 960 gram süt yedirdikten sonra orta ateşe sürüp kaynaymcaya dek bir süre karıştırınız. 128 gram erimiş tereyağı ile birkaç damla çiçeksuyu karıştırıp 15 dakika pişmeye bırakınız. Mahallebi kıvamını alınca indirerek tabağa boşaltınız. Sonra vişne ya da kuru kayısı v.b. reçellerden birinin tanelerini üzerine serpiştirip tatlısını gezdiriniz. Etrafını bis-küi ile süsleyerek servis yapınız.
Not: Bu krem bazı pastalarda ve hamur işlerinde kullanırlar. Kreme 128 gram rendelenmiş çikolata ilâvesiyle de olabilir. Kremlere şekeri fazla ya da noksan koymakta zarar yoktur.
|
|
PASTA KREMİ Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|