Kısa URL: https://ml.md/lc37427
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
Lezzetli bir pasta hazırlamak kadar, süslemek de çok önemlidir. En çok da özel günlerde pastaların daha gözalıcı olmasına dikkat edilir. Siz de kendi pastanızı kendiniz yapıyorsanız, üzerini süslerken çeşitli reçelleri hafifçe sulandırıp sos olarak kullanabilirsiniz.
Kurabiye hamurunu biraz daha şekerli hazırladıktan sonra buna sekerci boyası katarak renklendirebilir ve bu hamur ile değişik çiçekler hazırlayabilirsiniz.
Bademleri, 10 dakika kaynar suyun içinde bırakın. Sonra keskin bir bıçak ile; ince ince doğrayın. Vişne veya kirazın kenarlarına yerleştirerek badem çiçeklerini meydana getirin.
Kabak oyacağı ile kalıp çikolatadan ince rulolar çıkarabilir ve bunlarla pastalarınızı süsleyebilirsiniz.
Vişne veya kirazı makas ile bir kaç yerinden keserken âlt kısımlarının birleşik kalmasına dikkat edin.
Pasta ve kekleri süslemek 4çin üzümleri önce çırpılmış yumurta akına hatırın. Sonra pudra şekerine bulayın ve dondurun.
Çay servislerinde sunacağınız. Limon dilimlerini şekilli olarak kesebilirsiniz.
Pastanın üzerini tamamen süslerle doldurmayınız.
Ezilmiş, kararmış meyve kullanmayınız.
Meyvelerin üzerine azıcık limonlu su sürünüz.
Kısa URL: https://ml.md/lc66009
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
Pastalar hangi amaca göre hazırlanmışsa amaca göre süslenmesi daha uygundur. Pastaları süslerken dikkat edilecek noktalardan bazıları da şunlardır:
1 Pastanın örtülüğünü tamamen örtecek kadar süsleme yapmayınız.
2 Yazıları çok ince uçlu hunilerle yazınız.
3 Fındık, fıstık, badem gibi malzemeleri çok ince kıyılmış ve kesilmiş olarak kullanınız.
4 Meyveleri ezilmiş, kararmış olarak kullanmayınız.
5 Meyveleri pastanın üzerine koyduktan sonra kararmamaları için ya limon suyu veya jelatinli su sürünüz.
6 Karemeladan süs yaparken etrafa buluşmayacak ve duydan sıkarken şekillerin bozulmamasına dikkat ediniz.
7 Süsleme yaparken örtülüğün de bozulmamasına dikkat ediniz.