|
Pastırma Çemeni |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc853
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
3,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. çemen tozu
100 gr. sarımsak
80 gr. karışık baharat
Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın, kırmızıbiber
Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin.
Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır.
Not: Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir.
Fotoğraf "bozayı" tarafından gönderildi. 09.02.2021
|
Pastırma Çemeni |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144820
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019
634 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. çemen
2 baş sarımsak
tuz
100 gr. toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
250 gr. sıvı yağ
Dövülmüş sarımsağı, çemeni, kırmızı biberi, tuzu, kimyonu, yağı iyice karıştırınız. Buzdolabında uzun müddet saklayabilirsiniz.
ML® Ev Usulü Çemen için tıklayın
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
|
|