|
Pastırma Sarması |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13562
Gönderme Tarihi: 03.May.2007
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnce dilimlere kesilmiş 200 gram orta yağlı pastırma
1 çorba kaşığı kapari
1/2 limon suyu
Karabiber
2 dolmalık biber (turşu)
Dolmalık biberi ince şeritlere bölünüz. Her pastırma dilimine bir-iki biber parçası, bir-iki kapari koyun. Hafifçe biber serptikten sonra bir-iki damla da limon suyu akıtın, sonra pastırmaları sarıp servis tabağına koyun ve öbür ordövrlerle birlikte servis yapın.
|
Pastırmalı Sarma |
|
iltifat
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 27 Şehir: Battalgazi |
Kısa URL: https://ml.md/lc155308
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2021
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 kalın dilim beyaz peynir
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
100 gram dilimlenmiş pastırma
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Mutfak robotuna; kaşar peynir, beyaz peynir, maydanoz, yumurta, un, tuz ve karabiberi alın.
Püre kıvamına gelene kadar çekin.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Pastırma dilimlerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peynir köftelerini birer pastırma dilimi ile sarıp kürdanla sabitleyin.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip pastırmalı dilimleri tepsiye dizin. Üzerlerine birer dolmalık fıstık koyup fırça ile sıvıyağ sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|