Kısa URL: https://ml.md/lc62772
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2011
3,345 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
250 gr pastırma
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tereyağı tencereye konur. Üstüne ince kıyılmış soğan atılır, kavrulur. Sonra salça eklenir. Bir kaç tur çevirdikten sonra yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir. Biraz kavurduktan sonra parçalara ayrılmış pastırma ve tuz ilave edilir. Su konur. Kapaklı olarak suyu çekene kadar pişirilir. 15 dakika dinlenince servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc100405
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2014
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
2 adet domates
100 gr pastırma
1 çorba kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.
Tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.
Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.