|
|
PASTIRMALI ISPANAK |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99256
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2014
1,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 dilim pastırma
500 gr. ıspanak yaprağı
2 çorba kaşığı süt
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. İri doğranmış pastırmayı ilave edin ve bir-iki dakika çevirin. İri kıydığınız ıspanağı katın ve yumuşayana kadar pişirin. İçine süt, tuz ve karabiber ilave edin. Kaşıkla çukurlar açıp içine yumurtaları tek tek kırın ve bir-iki dakika pişirin.
|
Pastırmalı Ispanak |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc8000
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006
4,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilogram ıspanak,
1 adet orta büyüklükte kuru soğan,
100 gram pastırma,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
4 adet yumurta,
yeterince tuz,
kırmızıbiber,
karabiber.
Hazırlanışı:
Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları hiç su ilave etmeden, kendi bıraktığı su ile hafifçe diriliğini kaybedene dek haşlayalım. Ispanakları süzgece alıp fazla suyunu süzelim. Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. Pastırmaları iri doğrayıp ekleyelim. Ispanakları da doğrayıp tavaya alalım. Tuzunu, biberini koyarak ıspanakları 5-6 dakika kadar arada bir karıştırarak kavuralım. Ispanakların üzerine 4 göz açalım. Açtığımız gözlere yumurtaları kıralım. Yumurtaların üzerine tuzunu serpelim. Kapağını kapatıp, yumurta akları katılaşana kadar pişirelim. Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiber serpelim. Biberli yağı yumurtaların üzerine gezdirip yemeği ateşten alalım, ılık olarak servise sunalım.
|
|
Pastırmalı Ispanak Tarifleri Maydanoz Tarifleri
|
|