Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peynir dilimlerini de ortadan ikiye kesin. Margarini tavada eritip ılıtın.
Düz bir zemine yufkanın birini yayıp üzerine yağ sürün. Diğer yufkaları da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın.
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Herbirini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc57620
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr pastırma
2 yufka
2 domates
2 sivri biber
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
Pastırmayı kısa ve geniş şeritler halinde doğrayın. Domates ve sivri biberleri ufak doğrayın. Hepsini bir kapta harmanlayın.
Yufkayı mutfak tezgahına yayıp dörde bölün. Her parçayı ikiye bölün. Bir kasede eritilmiş tereyağı, süt ve yumurtayı karıştırın ve yufkaların üzerlerine sürün.
Hazırladığınız harcı yufkalara paylaştırıp kenarlardan kıvırarak sigara böreğinden biraz daha geniş şekilde sarın. Üzerlerini bıçakla keserek yarık açın. Üzerlerine yumurta sansı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.