|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28627
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
Harcı İçin:
30 g (2 çorba kaşığı) Sana
125 g pastırma
250 g (2 iri) soğan (ince doğranmış)
250 g konkâse domates
1 iri yeşil dolmalık biber(sap ve çekirdekleri temizlenip, iri küpler halinde doğranmış)
1250 ml (5 su bardağı) tavuk ya da et suyu
Ana Yemek İçin:
400 g kuru fasulye (1 gece önceden bekletilmiş)
125 g pastırmadan hazırlanan pastırmalı?domatesli harç
Buke garni (isteğe bağlı)
1-2 dal taze kekik (isteğe bağlı)
1 kurutulmuş acı kırmızıbiber (isteğe bağlı)
Hazırlık Sana'yı tavada eritin. Yağ kızınca pastırmaları ilave edip yaklaşık 1 dakika altüst ederek sote edin. Soğanı ilave edip, birkaç dakika daha sık sık karıştırarak soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates ve biberini katın. Ara sıra karıştırarak domates suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 3?4 dakika daha pişirin. Et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın.
Ana Yemek:
Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp bir tencereye aktarın. Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin. Dilerseniz buke garni, kurutulmuş acı kırmızıbiber ya da 1?2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da et suyu ilave edin.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın. Buke garniyi, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızıbiberi çıkartıp, atın.
Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61180
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr pastırmadan hazırlanan pastırmalı-domatesli harç
2 dal taze kekik
Aldığı kadar buke garni
400 gr kuru fasulye
1 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (isteğe bağlı)
Kuru fasulyeleri (1 gece önceden suda bekletilmiş), diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarın. Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin. Dilerseniz buke garni (isteğe bağlı), kurutulmuş acı kırmızı biber (isteğe bağlı) ya da 1-2 dal taze kekik (isteğe bağlı) ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da etsuyu ilave edin. Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın. Buke garniyi, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın. Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye Hazırlık |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61314
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011
1,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr konkâse domates
1 adet dolmalık biber
5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sana
2 adet ince kıyılmış soğan
125 gr pastırma
Sana'yı bir tavada eritin. Yağ kızınca pastırmaları ilave edip yaklaşık 1 dakika altüst ederek sote edin. Soğanı ilave edip, birkaç dakika daha sık sık karıştırarak soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biberini (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri küpler halinde doğranmış) katın. Arasıra karıştırarak domates suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 3-4 dakika daha pişirin. Et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83864
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Çay Kaşığı kırmızı biber
1,5 Su Bardağı su
1 Çay Kaşığı karabiber
7 Dilim pastırma
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Adet soğan
1 Kase haşlanmış kuru fasulye
Tencereye sana klasik kaseyi koyup eritin.Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun.salçayı ilave ederek pişirmeye devam edin. Pastırmaları bir kaç parçaya bölüp tencereye ekleyin ve soğanla beraber 2-3 dk kısık ateşte pişirin. Kuru fasulyeyi tencereye ilave edin. Kaynayan su ilave edin. Tuz, karabiberi, kırmızı biberi ekledikten sonra 15 dk orta ateşte pişirin.
|
|