|
Pastırmalı Makarna |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9653
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. pastırma
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı iç bezelye
250 gr. fiyonk makarna
Tuz
Pastırmayı şerit biçiminde ince ince kesin 1,5 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Yağ kızmadan içine pastırmanın üzerindeki çemenden 1 tatlı kaşığı koyup karıştırın. Yağ kızınca pastırmaları ve bezelyeleri katın 10 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirin. Makarnaları tuzlu suda haşlayın, süzün ve tenceredeki yağını ilave edin. Pişirdiğiniz pastırmalı bezelyeyi üzerine koyun ve harman yapın. Evvelce ısıtılmış servis tabağında sofraya getirin.
|
Pastırmalı Makarna |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10663
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr pastırmanın çemeni ayrılır ve pastırma şerit biçiminde ince ince kesilir 1,5 çorba caşığı tereyağı tencereye konur ve ateşe oturtulur. Yağ kızmadan içine bir tatlı kaşığı kadar çemen atılıp karıştırılır. Yağ kızınca, kesilmiş pastırmalar ile 2 çorba kaşığı konserve bezelye katılır. Tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika kadar pişirilir. 5 bardak su ile yeterince tuz bir tencereye konur. Su kaynamaya başlayınca bir paket makarna konur ve birkaç defa karıştırdıktan sonra pişmeye bırakılır. Makarna suyunu çektikten sonra ateşten alınır ve kalan suyu süzülerek servis tabağına alınır. Tencerede pişirilen malzeme, makarnanın üzerine dökülür. Karıştırıldıktan sonra servis yapılır. İsteğe göre, üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek de servis yapılabilir.
ML® Pastırmalı Gözleme için tıklayın
|
PASTIRMALI MAKARNA |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22929
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
2,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Yarım paket makarna
100 gr. pastırma
100 gr. tereyağı
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Makarnaları, tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar karıştırarak haşlayıp, süzün. Yağı tencerede eritip ince kıyılmış pastırmaları kavurun ve 2 yumurtayı tencereye katın. Yeterince tuz, karabiber ilâvesiyle makarnaları da tencereye dökün. Ocağın altını yakıp karışımı güzelce karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Pastırmalı Makarna |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23130
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008
6,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
12 dilim pastırma
1 baş küçük soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
5 çorba kaşiığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine salça ve küçük parçalara ayrılmış pastırma eklenir. Birkaç kez çevirdikten sora tuz, karabiber ve su katılır, bir taşım pişirilir. Makarna bilindiği gibi haşlanır. Pastırmalı içle karıştırılır.
|
PASTIRMALI MAKARNA |
|
bağdadi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48848
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr pastırma
400 gr makarna
1,5 çorba kaşığı sadeyağ
1 fincan iç bezelye
Pastırmanın çemenleri temizlenip şerit şeklinde doğranır. Yağ, bir kuşanede eritilip, pastırmadan çıkan çemenlerle karıştırılır. Yağ kızınca içine pastırmalar ve bezelyeler ilâve edilir. On dakika kapağı kapalı tencerede pişirilir. Makarnalar da haşlanır, süzülür. Üzerine kuşanedekiler dökülerek, karıştırılır ve servis yapılır.
|
Pastırmalı Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126133
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2017
1,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram pastırma
1 paket makarna
1,5 çorba kaşığı yağ
Önce pastırmaları, çemenlerinden ayırın. Sonra her pastırma dilimini boylamasına ince ince kesip, hazırlayın.
Sonra tavaya yağ koyup, ateşi açın.
Yağ kızarken içine biraz önce ayırdığınız çemenlerden, bir tatil kaşığı kadar alıp atın ve yağla, çemeni karıştırın.
Yağ iyice kızınca, pastırmaları tavaya atıp, iki tarafını çevirerek kızartın.
Daha önceden haşlamaya bıraktığınız makarna haşlanınca suyunu süzüp servis tabağına alın.
Tavadaki pastırmaları da üstüne ilave edip bir kaç defe karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
|