Tencereye önce küp doğranmış patatesleri ve sivri biberleri ekleyin. 5 dakika kavurup salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ilave ederek pişirmeye devam edin. Son olarak suyu ve tereyağını da bırakarak baharatlarla tatlandırın. Çok az miktarda su ekleyip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca içine doğranmış pastırmaları ekleyin ve 5 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Taze kekiklerle tatlandırıp ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc65433
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
Ayşe Tüter
500 gr. patates
1 su bardağı mantar
5 dilim pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı, etli biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Tencerede yağı kızdırın, pastırmaları koyun, 1-2 kez çevirin ve ateşten alın. Soğan ekleyerek soteleyin. Doğranmış biber ve domatesleri ilave edin ve 1-2 kez çevirin. Kuşbaşı doğranmış patatesi, mantarı ve pastırmaları ilave edin. 15 dk. kısık ateşte pişirin. Kırmızı biber veya kekik serperek servis yapın.