Öncelikle patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızartın. Üzerine kıyılmış pırasaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanozu kıyın yumurtayla çırpın. Üzerine döküp iki yüzünü de pişirin. Son olarak pastırmaları, domatesleri de üzerine ekleyip sunum yapın. Bekletmeden sıcak olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc78605
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012
2,388 defa indirildi / yazdırıldı
8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber katıp tavanın ağzını bir kapakla örterek pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince, üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp bir-iki dakika daha pişirin.
Fotoğraf "nilperi" tarafından gönderildi. 07.09.2014