Kısa URL: https://ml.md/lc67873
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2011
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
10 dilim pastırma
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
Kürdan
İnce dövülmüş tavuk etlerini ikiye bölüp daha kjüçük parçalara ayırın ve içlerine pastırmaları paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tavuğun her iki tarafını kızartın. Üzerine soğan, kıyılmış biber ve rendelenmiş domates ekleyip bahat ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu da ilave edip sıcak servis yapın. Servis yaparken kürdanları içinden almayı unutmayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc88821
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2013
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
10 dilim dövülmüş tavuk göğüs eti
10 dilim kaşar peyniri
10 dilim pastırma
5-6 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Piliç harcı
Tuz
Tavuk göğüsleri, bifteklik olarak dövülür, üzerine tuz ve piliç harcı sürülür
Her parçanın üzerine 1 dilim pastırma ve 1 dilim kaşar peyniri konulur.
Kenar kısımları hafifçe içe doğru bükülerek rulo şeklinde sarılır.
Önce suya batırılır, sonrada galeta ununa bulanır. Kızgın yağda altı ve üstü pembeleşinceye kadar çevrilerek pişirilir. Dilimlenerek kızartılmış patates ve pilavla servis yapılır.