|
Pastırmalı Tavuk Sote |
|
zyp27
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18323
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk kuşbaşı
8 dilim pastırma
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Tavaya zeytinyağı konur, kızdırılır. Üzerine tavuk kuşbaşı atılır. Harlı ateşte suyunu çekene kadar kavrulur. Birkaç parçaya bölünmüş pastırma dilimleri ve ince kıyılmış biber katılır. 5 dakika sonra rende domates, tuz ve karabiber atılır. Domates yemeğe rengini verince kekik eklenir, karıştırılır, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.
|
Pastırmalı Tavuk Sote |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc63974
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarımsak
10-12 adet arpacık soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
200 gr. pastırma
Tuz, karabiber, köri ve kırmızıbiber
Tavuk etini yüksek hararetli ateşte, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. İnce doğranmış sivri biberleri ekleyin. Biraz daha soteleyip arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Sıvı yağı ekleyip beş dakika daha kavurun. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip iki-üç dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
|
Pastırmalı Tavuk Sote |
|
gündüz yüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc72590
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk kalça eti
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gram pastırma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber
2 diş ezilmiş sarımsağı ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etlerini beraber 3 dakika tereyağında kavurun. Soğanı rendeleyip biraz renkleri dönmüş olan tavuk etlerinin üzerine ekleyin. Birlikte 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerine doğranmış sivri biberleri de ilave edin ve etler iyice pişinceye kadar kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pastırmaları iri parçalara ayırıp pişen tavuk etlerinin üzerine ekleyin, birlikte 2 dakika kavurup sıcak olarak servis tabaklarına aktarın.
Fotoğraf "incir çekirdeği" tarafından gönderildi. 02.09.2014
|
Pastırmalı Tavuk Sote |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66565
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011
1,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivribiber
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Köri
Kırmızıbiber
10-12 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
100 gram pastırma
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sivri biberleri ince doğrayıp içine katın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin. beş dakika kavurun. İri doğranmış pastırmaları ilave edip, iki ya da üç dakika daha karıştırın.
|
|