|
|
Patates Amandin |
|
yavaş yavaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc125123
Gönderme Tarihi: 07.May.2017
1,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet patates
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı beyaz biber
150 gr kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Galeta unu hariç haşlanmış patatesleri makineden çekip, üstüne yumurta, hindistancevizi, beyaz biber, kaşar peyniri ve 1 kaşık tereyağı katıp yoğurun istediğiniz şekilleri vererek galeta ununa batırıp bol yağda kızartın.
|
PATATES AMANDİN (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15719
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007
3,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
POMMES AMANDINES
8 kişi için MALZEME:
5 adet iri patates (1 kg.)
2 yumurta sarısı
Tuz, az karabiber
1 çay bardağı badem
Varsa az rende hindistancevizi
YAPILIŞI :
Patatesleri soyarak dörde bölünüz, yıkayıp bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup tuz ilâve ederek otuz, otuz beş dakika kontrol ederek haşlayınız
Süzgece süzdürünüz, bekletmeden suyu süzülür süzülmez tekrar tenceresine koyup kapağını kapatınız, bir kaç dakika ağır ateşte rutubetini çekmesi için demlendirip ateşten alınız
Kalburdan veya püre makinasından geçiriniz, bekletmeden yumurta sarılarını, tuzu ve hindistancevizini ilâve edip karıştırınız (FAZLA KARIŞTIRMAYINIZ) çünkü, sulanır, yumuşar.
Hemen ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız (veya bir sıkma torbası ile oklava gibi uzun sıkınız)
Biraz soğuyunca üçer santim boyunda keserek evvelâ una, sonra hafif çırpılmış yumurtaya, sonra galetaya bulayıp arzu ettiğiniz zaman üzerini kapatabilecek kadar bol kızgın yağda iki üç dakika kızartınız.
Bademi kavurarak ince kıyınız ve karıştırarak sevis ediniz.
|
|
PATATES AMANDİN (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|