|
Patates Bastısı |
|
artist
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25187
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yağlı koyun eti
1 kilo ufak patates
4 adet soğan
Kızartmak için sıvıyağ
Karabiber, tuz
1 Dana veya koyun etinin yağlı kısımdan ve göğüs etlerinden muntazam parçalar çıkarılır. Tavada yağ kızdırılıp etler kızartılır.
2 Soğanlar soyulup halka halka doğranır. Alt ve üstü kızarmış ete soğan, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılır. Kızarıncaya ve etler akik gibi oluncaya kadar karıştırılır. Sonra üzerine çıkacak kadar su konup etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
3 Ufak patatesler tencereye konup su ve tuz ile haşlanmaya bırakılır. Yarı pişince ateşten alınıp suyu süzdürülür.
4 Patatesin kabuklan soyulup tavada kızmış olan yağa atılıp karıştırılır; iyice pişinceye kadar kızartılır.
5 Servis tabağının ortasına etleri, kenarlanna ise kızarmış patatesleri dizip, sıcak olarak servis yapılır.
|
PATATES BASTISI |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53734
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesleri soyunuz, ufak ufak doğrayıp soğuk suya atınız. Çentilmiş soğanı bir kaşık tereyağıyla kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz. Soğan pembeleşince kuşbaşı et ya da kıymayı koyarak kavurunuz, daha sonra birkaç domates doğrayınız, bir iki çevirdikten sonra patatesleri içine dökünüz. Bolca su ya da etsuyu ve tuz koyup kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
ML® Patates Kayganası (görsel)
|
Patates Bastısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96224
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014
2,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g patates
250 g yağlı kuşbaşı et
1 iri soğan
2 domates veya 1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı su
1 kaşık tereyağ veya kuyruk yağı
Et kuşbaşından daha büyük parçalar halinde doğrandıktan sonra yıkanarak kapağı kapatılır ve bıraktığı suyu çekinceye kadar pişmeye bırakılır.
Cızırdamaya başlayınca halka doğranmış soğanla birlikte kavrulur.
Etin üzerine soyulmuş ve doğranmış patatesler eklendikten sonra birkaç dakika kapağı kapalı olarak bekletilir.
Kapak açılarak patatesler kaşıkla çevrilir ve tekrar birkaç dakika kapağı kapalı olarak buğulanmaya bırakılır.
Kabuğu soyulmuş concasse domatesler eklenerek karıştırılır.
Salça su ve biberle birlikte karıştırıldıktan sonra yemeğin üzerine gezdirilir.
Hafif ateşte karıştırmadan pişirilir.
|
|