Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patates Böreği (Unsuz)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates Böreği

ercan kaftan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc141250
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
601 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
2 adet orta boy patates
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı

Patatesleri rendeleyin, kırmızı biberini ve tuzunu katarak tereyağında soteleyin. Yumurtayı, yoğurdu ve sotelediğiniz patatesleri iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın.
Derin dondurucuda yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.


PATATES BÖREĞİ

bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc88447
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
2,019 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet patates
Tereyağı
Maydanoz
Dereotu
Peynir

On adet patatesi yıkayıp tuzlu suda haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve sıcakken bir çatalla iyice ezin. Sonra kenarlı bir tepsi veya ateşe dayanıklı çukur bir tabağı güzelce yağlayın ve ezilmiş patatesten bir parça alıp, bu kabın içine bir santim kalınlığında ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine bolca tereyağı sürdükten sonra, tekrar bir tabaka patates ezmesi koyun. Bir miktar beyaz peyniri tereyağı ile ezin. (İstenirse çok az maydanoz veya dereotu konulabilir.)
Hazırladığınız peyniri ince ince tabaklar halinde patatesin üzerine yayıp, üstüne tekrar bir kat patates, yağ ve patates koymak suretiyle devam edin. En sonunda üzerine bolca yağ sürüp, biraz da ezilmiş peynir serpin. Tepsinin kenarına yakın yerlerine birkaç topak yağ koyarak sıcak fırında pişirin. Güzelce kızarınca kare şeklinde kesin. Servis yapın.
Salça ılınınca, bunu tepsideki kabarmış olan hamurun üstüne muntazam bir şekilde yayınız, sonra hamuru kızgınca fırına sürerek, hamurun alt ve üstü iyice pişmiş bir hâl alıncaya kadar aşağı yukarı 25-30 dakika pişirmeli, sonra tepsiyi fırından alarak pideyi soğumadan derhal servis yapmalıdır.

Not: Pidenin üstüne domatesli kıyma yerine tas kebabı koyarak fırında pişirmek de mümkündür.


PATATES BÖREĞİ

bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc88441
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2013
1,934 defa indirildi / yazdırıldı




On tane patatesi yıkayıp, tuzlu su içerisinde haşlayın. Sonra kabuklarını soyun ve sıcakken iyice çatalla ezin. Sonra kenarlı bir tepsiyi iyice yağlayın ve ezilmiş patatesten bir parça alıp, bu tepsiye bir santim kalınlığında ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine bolca tereyağı sürdükten sonra, tekrar patates ezmesi koyun. Bir miktar beyaz peyniri de tereyağı, ile karıştırın. Arzuya göre çok az maydanoz veya dereotu katın. Bunu da patatesin üzerine yaydırın, üzerine bir kat patates, yağ ve patates koyup, katları tamamlayın. Üzerine de bolca yağ sürüp, biraz da ezilmiş peynir serpin. Tepsinin kenarına yakın yerlerine birkaç topak yağ koyarak sıcak fırında pişirin. İyice kızarınca istediğiniz şekilde kesin. Kıvırcık salatasıyla birlikte servis yapın.


Patates Böreği

sadıka
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc64534
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,073 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu

Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt, sıvı yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Patatesleri de ekleyip iyice harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek hepsini karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Patates Böreği

Ayder'li
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.01.2011
Mesajlar: 31
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc59399
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2011
2,247 defa indirildi / yazdırıldı




3 tane büyük patates
300 gram yağsız kıyma
2 çorba kaşığı margarin
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı hardal
1 su bardağı et suyu
tuz
karabiber

Kıyma, çok ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberi derince bir kaba koyun. Hardalı ve salçayı et suyunda eriterek kıymanın üzerine boşaltın. Hepsinin bir arada iyice karışmasını sağlayın. Patatesleri bol suda haşlayın, çatlamamalarına dikkat edin. Soyun, ezin, bir kaşık margarinle ılık sütü yavaş yavaş püreye katın ve bir iki dakika karıştırarak pişirin. Küçük bir tepsiyi kalan margarinle yağlayın. Önce kıymalı karışımı, üzerine de püreyi düzgün olarak yayın. En üste, isterseniz kaşar peyniri rendeleyin. Kızarınca fırından çıkarın.


Patates Böreği (Unsuz)

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10144
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 Kg. patates
Biraz tuz, karabiber
2 yumurta
1 bardak süt
Biraz sofra margarini
1 diş sarımsak

Yapılışı:
Patatesleri soyup ince ince ve yuvarlak yuvarlak dilin tuz ve biber serpin. İçine sarımsak sürüp sorra da yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine, kaymağı alınmamış sütle birlikte çarptığınız yumurtalardan oluşan karışımı dökün. Sonra da, fındık iriliğinde bir kaç parça sofra margarinini koyup orta fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.


ML® Patatesli Gülgonca için tıklayın



Patates Böreği (Unsuz)

Baharat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124
Şehir: manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc2780
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,809 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
600 gr patates
1 bardak süt
1.5 çorba kaşığı margarin
hindistancevizi rendesi
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın. Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın. Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın. Bu karışıma yağın yarısını ekleyin. Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun. Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun. Yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin.






Patates Böreği (Unsuz) Tarifleri Karnıyarık Böreği Tarifleri



(7 adet Patates Böreği (Unsuz) 245,752 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort