|
Patates Böreği |
|
ercan kaftan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141250
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
601 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
2 adet orta boy patates
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
Patatesleri rendeleyin, kırmızı biberini ve tuzunu katarak tereyağında soteleyin. Yumurtayı, yoğurdu ve sotelediğiniz patatesleri iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın.
Derin dondurucuda yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
|
PATATES BÖREĞİ |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88447
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet patates
Tereyağı
Maydanoz
Dereotu
Peynir
On adet patatesi yıkayıp tuzlu suda haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve sıcakken bir çatalla iyice ezin. Sonra kenarlı bir tepsi veya ateşe dayanıklı çukur bir tabağı güzelce yağlayın ve ezilmiş patatesten bir parça alıp, bu kabın içine bir santim kalınlığında ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine bolca tereyağı sürdükten sonra, tekrar bir tabaka patates ezmesi koyun. Bir miktar beyaz peyniri tereyağı ile ezin. (İstenirse çok az maydanoz veya dereotu konulabilir.)
Hazırladığınız peyniri ince ince tabaklar halinde patatesin üzerine yayıp, üstüne tekrar bir kat patates, yağ ve patates koymak suretiyle devam edin. En sonunda üzerine bolca yağ sürüp, biraz da ezilmiş peynir serpin. Tepsinin kenarına yakın yerlerine birkaç topak yağ koyarak sıcak fırında pişirin. Güzelce kızarınca kare şeklinde kesin. Servis yapın.
Salça ılınınca, bunu tepsideki kabarmış olan hamurun üstüne muntazam bir şekilde yayınız, sonra hamuru kızgınca fırına sürerek, hamurun alt ve üstü iyice pişmiş bir hâl alıncaya kadar aşağı yukarı 25-30 dakika pişirmeli, sonra tepsiyi fırından alarak pideyi soğumadan derhal servis yapmalıdır.
Not: Pidenin üstüne domatesli kıyma yerine tas kebabı koyarak fırında pişirmek de mümkündür.
|
PATATES BÖREĞİ |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88441
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2013
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
On tane patatesi yıkayıp, tuzlu su içerisinde haşlayın. Sonra kabuklarını soyun ve sıcakken iyice çatalla ezin. Sonra kenarlı bir tepsiyi iyice yağlayın ve ezilmiş patatesten bir parça alıp, bu tepsiye bir santim kalınlığında ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine bolca tereyağı sürdükten sonra, tekrar patates ezmesi koyun. Bir miktar beyaz peyniri de tereyağı, ile karıştırın. Arzuya göre çok az maydanoz veya dereotu katın. Bunu da patatesin üzerine yaydırın, üzerine bir kat patates, yağ ve patates koyup, katları tamamlayın. Üzerine de bolca yağ sürüp, biraz da ezilmiş peynir serpin. Tepsinin kenarına yakın yerlerine birkaç topak yağ koyarak sıcak fırında pişirin. İyice kızarınca istediğiniz şekilde kesin. Kıvırcık salatasıyla birlikte servis yapın.
|
Patates Böreği |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64534
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt, sıvı yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Patatesleri de ekleyip iyice harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek hepsini karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Patates Böreği |
|
Ayder'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc59399
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2011
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane büyük patates
300 gram yağsız kıyma
2 çorba kaşığı margarin
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı hardal
1 su bardağı et suyu
tuz
karabiber
Kıyma, çok ince doğranmış soğan, tuz ve karabiberi derince bir kaba koyun. Hardalı ve salçayı et suyunda eriterek kıymanın üzerine boşaltın. Hepsinin bir arada iyice karışmasını sağlayın. Patatesleri bol suda haşlayın, çatlamamalarına dikkat edin. Soyun, ezin, bir kaşık margarinle ılık sütü yavaş yavaş püreye katın ve bir iki dakika karıştırarak pişirin. Küçük bir tepsiyi kalan margarinle yağlayın. Önce kıymalı karışımı, üzerine de püreyi düzgün olarak yayın. En üste, isterseniz kaşar peyniri rendeleyin. Kızarınca fırından çıkarın.
|
Patates Böreği (Unsuz) |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10144
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 Kg. patates
Biraz tuz, karabiber
2 yumurta
1 bardak süt
Biraz sofra margarini
1 diş sarımsak
Yapılışı:
Patatesleri soyup ince ince ve yuvarlak yuvarlak dilin tuz ve biber serpin. İçine sarımsak sürüp sorra da yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine, kaymağı alınmamış sütle birlikte çarptığınız yumurtalardan oluşan karışımı dökün. Sonra da, fındık iriliğinde bir kaç parça sofra margarinini koyup orta fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Patatesli Gülgonca için tıklayın
|
Patates Böreği (Unsuz) |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2780
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
600 gr patates
1 bardak süt
1.5 çorba kaşığı margarin
hindistancevizi rendesi
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın. Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın. Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın. Bu karışıma yağın yarısını ekleyin. Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun. Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun. Yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin.
|
|