Kısa URL: https://ml.md/lc175066
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg patates
1 tane havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
2-3 adet sosis
5-6 dilim sucuk
3 adet yumurta
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı mısır unu
yarım demet dereotu
1 su bardağı kaşar rendesi
Patateslerin kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
Havuç rendelenir, sucuk, salam dereotu doğranır.
Büyükçe bir kapta bütün malzemeler karıştırılıp yağlanmış borcama dökülür.
180-200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Not: Kullandığınız ürünlerin içeriğinde gluten olmadığına dair aşağıdaki tasdik logoları ürün paketinde bulunmalıdır.
3-4 adet patatesPatates boregi
3 yumurta
1 çay bardağı un (soya unu, veya pirinç unu)
Tuz
Karabiber
İstenilen börek iç malzemesi
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve unu ekleyip yoğurun. Oluşan bu püre halindeki hamuru ikiye ayırın. Yağlanmış bir tepsiye veya fırına uygun cam kalıba hamurun bir parçasını elinizle bastırarak yayın. Üzerine de istenilen börek içini koyup yayın. Diğer hamur parçasını, daha önce koyduğunuz için üzerine yayıp, yumurta sarısını sürün. Orta hararetli fırında pembe renkte oluncaya kadar pişirip, servis yapın.