|
PATATES BÖREĞİ |
|
siyahinci
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc6365
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
4,916 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1,5 su bardağı yoğurt
3 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Kabartma tozu
Tuz
Baharat
Bir miktar kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yapılışı
Patatesler çiğ olarak küp şeklinde doğranır. Sonra bütün malzemeyle karıştırılır. Orta boydaki bir tepsiye bu karışım konur. Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
ML® Patatesli Çay Böreği için tıklayın
|
Patates Böreği |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6719
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg patates
1 bardak yoğurt
3 kasik un
2 yumurta
kabartma tozu
1/2 margarin
Yapilisi:
1) Patatesler soyulup ince kup seklinde dogranir. Baska bir kapta yoğurt,yumurta, un kabartma tozu konup cirpilir.
2) Patateslerin uzerine dokulup karistirilir. Yaglanmis pyrexe konup uzerine eritilmis yag gezdirilir. Firinda pisirilir.
3) Servis tabagina alinip uzerine sarımsakli yoğurt dokulerek servis yapilir.
ML® Baston Böreği için tıklayın
|
Patates Böreği |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6797
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
3,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3-4 adet patates
3 adet yumurta
1 cay bardagi un
Tuz, karabiber
Istenilen borek ici malzemeleri
Yapilisi:
1- Patatesleri haslayiniz.
2- Pure makinesinden veya rendeden geciriniz.
3- Tuz, yumurta, karabiber, un koyup yogurunuz.
4- Hamuru iki parcaya ayiriniz.
5- Yaglanmis bir tepsiye hamurun bir parcasini elinizle bastirarak yayiniz.
6- Uzerine istenilen borek icini koyup, yayiniz.
7- Obur parcayi da ic'in uzerine yayip, yumurta sarisi surunuz.
8- Orta hararetli firinda pembe renkte kizartip, servis yapiniz.
ML® Tostos Böreği için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9093
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Tuz.
İÇİ İÇİN:
250 gram kıyma
4 adet patates
kırmızıbiber
karabiber,tuz
1 çorba kaşığı margarin
ÜZERİNE:
Kaşar peyniri
1 adet çırpılmış yumurta
HAZIRLANIŞI:
Çiğ patatesleri küp küp doğrayın. Bir tavaya margarini alın. Kıyma ve patatesleri beraber kavurun. İçine karabiber,tuz ve kırmızı biberi atın. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Başka bir kabın içinde, hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. Küçük parçalar kopartın. Elinizlde açın.İçine içten biraz koyun. Hamuru elinizle büzerek kapatın. Ortasında küçük bir açıklık kalsın. Fırına vermeden üzerine yumurta sürün. Kaşar peyniri rendesi serpin. Üzeri pembeleşene dek pişirin.
ML® Delioğlan Sarığı için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9424
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. Birer tatl kaşığı tuz ye şeker ile 3,5 çay bardağı ılık su ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. ? adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Birer çay rJtaşığı tuz, pul biber ve nane ile 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi ekleyip karıştırın. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini 2-3 mm kalınlığında açın, birer tatlı kaşığı margarin sürün, iç malzeme koyun ve bohça Beklinde kapatın. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp 1 yumurta sarısı sürün. 20 dakika bekletip 180°C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
ML® Bonbon Böreği için tıklayın
|
Patates Böreği |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17239
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
2,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates,
3 adet havuç,
1 paket kabartma tozu,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı ufalanmış beyaz beynir,
yarım su bardağı sıvı yağ,
yarım demet,
nane,
maydonoz
dereotu,
2 çorba kaşığı fesleğen,
tuz,
karabiber
arzuya göre susam
Haşlanmış patates ve havuçları bir kaba küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine kabartma tozu, un , yumurta, süt, ufalanmış beyaz peynir, sıvı yağ, ince kıyılmış maydonoz, nane, dereotu, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi katın.
Malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru dökün.
Üzerine susam serpip 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
ML® Pirinçli Börek için tıklayın
|
Patates Böreği |
|
recisa_nihal
Yeni Üye
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 1
|
Kısa URL: https://ml.md/lc19735
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
5,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler:
5 orta boy patetes(küp küp doğranmış)
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
tuz
kırmızı biber (üzeri için)
yapılışı:
Yumurta,yoğurt, yağ, un, tuz ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır, içine küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilir. Yağlamış fırın tepsisine dökülür ve üzerine kırmızı biber serpilir. 180' pişirilir.
ML® Mektup Böreği için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22453
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
Tuz, kırmızı biber, karabiber
Patateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. Yoğurt, yağ, un, yumurta, kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu,-baharatlar ve doğranmış patatesler ilave edilip pişirilir. Pişen börek afiyetle yenir.
ML® Sosisli Patates Böreği için tıklayın
|
Patatesli Börek |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22460
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 su bardağı un (600 gr)
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı süt (50 ml)
3 çorba kaşığı zeytinyağı (45 ml)
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı margarin (250 gr)
Tuz
İç için,
1/2 kg kıyma
2 adet kuru soğan
6 adet çarliston biber
2 adet haşlanmış patates (rende)
1/4 su bardağı sıvı yağ (60 ml)
Tuz, karabiber
Yapılışı
Hamur için; yoğurt, süt, zeytinyağı, 1 adet yumurta, sirke ve tuzu (robotta) karıştırın. Karışıma 3 su bardağı unu ilave edin ve yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir. Gerekirse un ilave edin. Yoğurduğunuz hamuru, top haline getirin ve 15 dk kadar bekletin.
Beklettiğiniz hamuru ve 250 gr margarini dörder parçaya bölün. Her hamur parçasını, bir yemek tabağı büyüklüğünde açın ve 60 gr margarini üzerine sürün. Bu işlemi her hamur parçası için tekrarlayın.
Tabak şeklindeki yağlanmış hamurlarınızı, rulo yapın ve gül şeklinde dolayın.
2 adet gül şeklinde hamur üst üstte gelecek şekilde, buzdolabında 7-8 saat bekletin.
Daha sonra üst üste yerleştirdiğiniz hamurları, merdaneyle inceltin ve oval şekilde açın. Böylece 2 adet oval açılmış hamur elde etmiş olacaksınız.
Börek içi için, 1/4 su bardağı sıvı yağda soğanları kavurun. Kıymayı ve çarliston biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıymalarınız piştikten sonra harca; rende haşlanmış patatesi de ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Harcınızı 2'ye bölün.
Her bir hamurun içine hazırladığınız kıyma harcını yerleştirip, hamurlarınızı fırın ekmeği şeklinde kapatın. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısını sürün. Böreklerin üstüne bıçak ile 3 adet çizik atın.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar, 45-50 dk pişirin.
ML® Patatesli Gülgonca için tıklayın
|
PATATES BÖREĞİ |
|
arajman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43809
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009
2,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1/2 Kg. patates
1 Yumurta
1/2 Bardak un
1 Kaşık margarin
Az tuz
Biber
Karbonat
YAPILIŞI
1 Patateslerin kabuklarını soyarak haşlayınız.
2 Sıcakken püre haline getiriniz.
3 Yumurta, yağ, un, tuz, karbonat ve kırmızı biber karıştırarak hamur yapınız.
4 Merdane ile 0,5 cm. açınız ve küçük bardakla kesiniz.
5 Bol zeytinyağında kızartarak sıcak servis yapınız.
ML® Sucuklu Milföy Böreği için tıklayın
|
PATATESLİ BÖREK |
|
müberra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46774
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 bardak sıvıyağ
4 haşlanmış patates
1 soğan
2 kaşık tereyağı
2 bardak su
tuz
karbonat
karabiber
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bir kaba yağı, su, tuz koyup, karbonat karıştırılmış unu ilâve ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 10-15 dakika dinlendiriniz. Dinlenen hamuru 1 cm. kalınlıkta açınız, yarısına patatesli içi koyup, öbür yarısını da üste kapatınız. Biraz bastırıp kalıp ya da bardakla kesiniz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerlerine yumurta sarısı sürünüz. Isıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
ML® Pide Böreği için tıklayın
|
Patates Böreği |
|
aktar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc63579
Gönderme Tarihi: 28.May.2011
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip, harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek, bütün malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ML® Helvalı Börek için tıklayın
|
Patates Böreği |
|
YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc73946
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
1,841 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
3 adet yumurta
1 çay bardağı un
Karabiber
Tuz
Patatesleri haşlayın. Rendeleyin. Tuzunu, karabiberini ve ununu koyarak yoğurun ve iki parçaya ayırın. Yağladığınız tepsiye bir parçasını koyup yayın. İstediğiniz iç malzemesini de koyup yayın. Kalan diğer parçayı da üzerine yayarak yumurta sarısını üzerine sürün. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
Patates Böreği |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96637
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2014
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy patates
2 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt (yağsız ve kaymağı alınmış olmalı)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı çavdarlı ya da yulaflı karışım (kepek ya da yulaf unu da olabilir)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı dolusu lor peyniri (1 çay bardağı yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Patatesi soyup yıkayın. Maydanoz ve dere-otunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırırken, bir taraftan da kabartma tozunu aktarın. Büyük marketlerde satılan yulaflı, çavdarlı ve kepekli unları kullanmanızı özellikle tavsiye ederim. Bu karışımların herhangi birinden 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Küp küp doğradığınız patatesi de ekleyip karıştırın. 25-28 santim çapında yuvarlak ya da , dikdörtgen şekilli bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Muhallebi kıvamında olan hamuru bu kalıba aktarın. Üzerine çörekotunu serpiştirin. Böreği 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri iyice kızarın-caya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirip çıkarın. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.
|
Patates Böreği |
|
dilli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc98558
Gönderme Tarihi: 27.May.2014
1,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet orta boy patates
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı çökelek ya da beyaz peynir
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Patates minik küpler halinde doğranır pataesle birlikte bütün malzemeler geniş bir kapta iyice harmanlanır
sanayla yağlanmış tepsiye yayılıp 180 derece fırına verilir yaklasık 35/40 dakika kızarana kadar pişirilir soğuyunca dilimlenip servis yapılır.
|
|