Patatesleri haşlayıp ezin. İçine irmiği ve yumurtayı eleyip yoğurun. Bu karışımı kek kalıplarının içine yerleştirip fırında pişirin. Üzeri için patlıcanların her tarafını soyun. Küp küp doğrayın. Tereyağında kavurarak pişirin. Zeytinleri, küp doğranmış domatesleri ve beyaz peyniri de üzerine ekleyin. Ocaktan alıp bu karışımı fırında pişen patates çanaklarının içlerine paylaştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc64012
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
3 adet patates
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. İçine yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çanak şekli vererek muffin kalıplarına yerleştirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Patlıcanları közleyip doğrayın. İçine iri doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyerek karıştırın. Patateslerin içine harcı paylaştırın.
Fotoğraf "innur" tarafından gönderildi. 03.03.2015