Kısa URL: https://ml.md/lc134323
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
807 defa indirildi / yazdırıldı
3-4 adet patates
Buzlu su
Kızartmalık yağ
Maydanoz
Patatesleri cips inceliğinde rendeden gaçirerek kesin.
Kararmamaları için buzlu suda bekletin.
Havlu kağıdı ile kurulayın.
Yağı çok iyi kızdırın ve patatesleri içine koyup 5 dk. pişmelerini bekleyin.
Geniş bir kaseye koyup üzerini tuzlayın.
Biberiye ve kıyılmış maydanoz ile harmanlayın.
4 adet patates
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıvı yağ
Patateslerin kabuğunu soyun. Soyduğunuz patatesleri çok ince dilimler halinde doğrayın. Yağın üzerinize sıçramaması için patates dilimlerini kağıt havlu ile kurulayın. Sıvı yağı kızartma tenceresine koyun. Yağ kızdıktan sonra patates dilimlerini tek tek tencereye atın. Patateslerin rengi dönünce servis tabağına alın. Üzerine tuz ekleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc140991
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019
613 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet büyük boy patates
2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Çeşitli baharatlar
Patatesleri iyice yıkayıp bütün siyahlıklarını da atarak soyun ve soğuk suda bekletin. En ince ayarındaki mandolinde patatesleri incecik dilimleyin ve tekrar suda bekletin.
İyice kızmış sıvı yağa önceden suyunu süzüp kuruttuğunuz patates dilimlerini atın. Kızarttığınız patates dilimlerini yağlarının süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin ve bir tatlı kaşığı deniz tuzu ile tuzlayın.
Not: Arzuya göre baharat çeşitleri de kullanabilirsiniz.
Patatesleri yıkayıp ince yuvarlak dilimler halinde dograyın.
Dogradıgınız patatesleri soguk su içinde 30 dakika bekletin.
Patatesleri kurulayın ve Aircook kabının içine yayın.
Üzerine 1 çay kasıgı yag ve tuz ekleyin.
Aircook ısı ayarını 200 dereceye getirin 23-25 dakika pisirin.
Zaman zaman açıp sallayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc166452
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
288 defa indirildi / yazdırıldı
1 büyük patates
Sıvı yağ
Patatesin kabuklarını soyun. İnce dilimler olacak şekilde patatesi rendenin mandolin tarafı ile rendeleyin. Patatesleri kızartmak için bir tencerede yağı güzelce kızdırın. Kağıt havlu ile patateslerin ıslaklığını giderin ve kızgın yağa atın. Çıtır çıtır kızarana kadar patatesleri ara ara çevirin. Pişen patatesleri servis tabağına alın bir miktar tuz ilave ederek servis yapın.
1,7 kg patates, ince dilimler halinde kesilmiş
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
Yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Patatesleri bir kaseye koyun ve bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün veya patateslerin üzerine zeytinyağı döküp iyice karıştırın.
Airfryer’ı 4-6 dakika önceden 200 °C'ye ısıtın.
Patatesleri cihaza yerleştirin ve TAZE KIZARTMALAR programını seçin.
Kızartma sepetini her 10 dakikada bir sallayın.
Servis etmeden önce tadına bakmak için tuz ekleyin.
2 adet büyük patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İsteğe bağlı baharatlar: karabiber, toz biber, sarımsak tozu
Fırını önceden 200 dereceye ısıtılır.
Patatesler yıkanır ve kabukları soymadan ince dilimler halinde kesilir. Dilimleri mümkün olduğunca ince yapılmalı.
Dilimlenmiş patatesler bir kâseye alınır ve üzerine zeytinyağı eklenir. Patates dilimleri iyice yağ ile kaplanır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yağlı kağıdın üzerine patates dilimleri tek sıra halinde düzgünce yerleştirilir.
Üzerine tuz serpilir ve isteğe bağlı baharatları eklenir.
Fırına verilir ve patates dilimleri altın kahverengi ve çıtır olana kadar pişirilir.