|
Patates Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc30002
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 orta boy soğan,
3-4 patates,
1,5 su bardağı İçim süt,
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak un,
25 gram Bizim margarin,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Tuz.
Hazırlanışı
İri halkalar halinde doğranmış soğan, margarinle pembeleştirilir. Un ilave edilerek kavrulur. İri ve küpküp doğranmış patatesler ve su ilave edilerek pişirilir. Patatesler iyice pişince blendırdan geçirilir. Süt ve karabiber de ilave edilerek kaynatılır. Kıvamına göre su ilave edilebilir. Çorba kaynadıktan sonra tuz ilave edilir.
Öneriler: Soğanı karartmadan iyice pembeleştirin, patatesleri çok iyi pişirin.
|
Patates Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48187
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2010
2,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 adet büyük boy patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Teremyağ
2 kahve fincanı Bizim Mutfak Un
4 dal taze kekik
1 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Soğanı temizleyip kıyın. Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencereye patatesleri aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesli karışımı ocaktan alın. Suyunu süzüp mutfak robotuna aktarın ve püre haline getirin. Geniş bir tencerede Teremyağ ile unu kavurun. Patatesli karışımı azar azar ilave ederek kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Çorbanın kıvamı yoğun ise kendi damak zevkinize göre kaynar su ilave ederek ayarlayın. Ocaktan alın. Servis tabaklarına paylaştırın. Taze kekik ve kırmızıbiber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
|
Patates Çorbası |
|
nurkut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2017
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126412
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2017
727 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı (105 gr) Bizim Yağ
4 orta boy patates
1 adet soğan
2 lt tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı (15 gr) Bizim Yağ
6 dilim pastırma
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek için:
3 dal taze soğanın ince doğranmış yeşil yaprakları
Patatesleri soyalım ve küçük küpler halinde doğrayıp kenara alıyoruz. Tencerede Bizim Yağı eritip soğanları minik doğrayarak kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. En son doğradığımız patatesleri tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek patatesler ezilene kadar pişmeye bırakıyoruz.
Patatesler kaşıkla ezilecek kıvama geldiğinde çorbanın altını kapatıyoruz Bizim Yağın içinde ince doğranmış pastırmaları kavuruyoruz. Çorbaları kaselere alıyoruz, üzerine kavrulmuş pastırma, rendelenmiş kaşar peyniri ve taze soğan yapraklarını serperek sıcak olarak servis yapabiliriz.
Not: Patates çorbanızın içine ekleyeceğiniz 1 tutam muskat çorbanızdaki lezzetlerin daha çok ortaya çıkmasını sağlar.
|
|