Patatesleri soyarak yıkayın ve minik küp halinde doğrayın. Pırasaları ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin. Maydanozu ince kıyın.
Tereyağını büyükçe bir tencerede eritin. Garnitür için biraz maydanoz saklayın, gerisini tereyağının içinde sote edin. Et suyunu dökün. Patates küplerini atın. Orta ateşte 20 dakika pişirin.
Çorbayı mikserle halledin. Yumurta sarısı ve krema ile terbiye yapın.
Tuzunu, biberini ayarlayın. Hindistancevizini ilave edin. Maydanoz ile garnitür yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc131807
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2018
940 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
600 gr patates
2 litre su
2 dilim esmer ekmek
1 soğan
1 pırasa
2 havuç
1 demet maydanoz
3 tatlı kaşığı Fraiche kreması veya diğer markalardan 200 gr krema
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. 2 litre suya patates ve 2 dilim esmer ekmek koyun ve 45 dakika kaynatın. Sebzeleri de diğer bir tavada hazırlayalım. Doğranan sebzeleri tereyağında (renkleri kahverengiye dönmeyecek şekilde) iyice yumuşayana, pembeleşene kadar kızartın. Maydanoz ve baharat ekleyin. Tamamını tencereye koyarak kapağını kapatın. 30 dakika daha düşük ateşte kaynatın. Servisten önce çorbaya üç yemek kaşığı Fraiche kreması veya diğer kremalardan 200 gram ekleyin.