Patatesleri soyun ve yarım santimetre kalınlığında dilimler halinde kesin. İyice yıkayın, kurulayın ve kızartma sepetinin alt yarısına koyun. Kızgın yağda kızartın. İyice süzüldükten sonra tuzlayın ve servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.04.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc174568
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy patates (kabukları soyulmuş, uzun ve 6-8 mm kalınlığında kesilmiş)
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
Soyup doğradığınız patatesleri derin bir kasede soğuk suyun içerisinde 30 dakika bekletin. Ardından süzün ve havlu peçeteyle kurulayın.
Airfryer’ı patates kızartması modunda çalıştırın ve 5 dakika ısıtın.
Patatesleri sıvı yağla harmanlayıp, sıcak hazneye yerleştirin ve kapağı kapatın.
İlk 5 dakikanın ardından ara ara hazneyi çekip patatesleri sallayın.
Patateslerin dışı çıtırlaşıp altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Patatesler sıcakken üstlerine tuz serpin ve dilediğiniz soslarla servis edin.