|
PATATES KÖFTESİ |
|
kolaj
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc34609
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram sarı patates
200 gram rende kaşar, ya da 250 gram beyaz peynir
40 gram patates nişastası (3/4 kahve fincanı)
3 bütün yumurta
335 gram rafine çiçekyağı (1 1/4 bardak)
Tuz
Karabiber
1 Bir tencereye; yıkanmış 1000 gram sarı patates ile, üstlerini rahatça kaplayabilecek kadar su koyarak, tencereyi ateşe oturtmalı ve patatesleri 25 - 30 dakika kadar haşladıktan sonra sularını süzmeli ve kabukları soymalıdır. (Su içinde patatesler çatlamaya yüz tutar tutmaz hemen sudan çıkarmalıdır, aksi halde patatesler su çeker ve böylelikle bunları hamur haline getirmek ve kızartmak olanaksızdır.)
2 Sonra, kabukları soyulmuş bu patatesleri, et makinesi ya da pompres (patates sıkıcı) ten geçirereK püre haline getirmeli, sonra da püre halindeki sıcak, ya da ılık patatesleri soğutmadan bunlara; iki bardak rende kaşar, ya da gravyer, ya da ezilerek macun haline getirilmiş 250 gram beyaz peynir, üç çeyrek kahve fincanı un, 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, yarım çorba kaşığı da tuz katarak, iyice yoğurmak suretiyle bunları hamur yapmalıdır.
3 Sonra, elde edilen bu hamurdan, irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verilmeli ve yapışmaması için de bunlara içi hafifçe unlanmış bir tepsiye döşemeli, sonra da bu patatesleri, içinde kızdırılmış bir buçuk bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak, ateşin kuvveti biraz azaltılmalı ve köftelerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmah, sonra da köfteleri bir delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak hemen servis yapmalıdır. (Köfteler pişerken çatlamaya başlarsa ateşin kuvvetini artırmalıdır).
NOT: Kullanılacak olan patates, 10 - 45 günlük yeni mahsul taze patates ise, patates dozunu yüzde 20 ile 25 oranında artırmak, yani yukarıda gösterilen malzeme miktarına oranla patates 1000 gramdan 1250 grama çıkarılması gerekir. Aksi halde köftelerin tavada dağılmasına neden olur. Hazırlamış olduğunuz patates köftelerini buğday ununa bularsanız sert olur. Oysa, patates nişastasıyla bulanırsa yumuşak ve çok nefis olur.
ML® Altıntop için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23601
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg patates
2 kaşık nişasta
150 gr beyaz peynir
2 kaşık nişasta
3 yumurta
1 bardak zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye patatesleri koyup haşlayın. Sularını süzüp, kabuklarını soyun. Sonra bu patatesleri rendeleyin. Patatese, tuz, karabiber, yumurta, nişasta katarak yoğurun. Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ortasına peynir koyup, kapatın. Kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp servis yapın.
ML® Dolu Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Kuzucuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Kuzguncuk |
Kısa URL: https://ml.md/lc26618
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2008
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
5 büyük sarı patates,
1/5 kahve fincanı rende kaşar veya beyaz peynir,
1 adet yumurta,
1 adet yumurta sarısı,
1/2 kahve kaşığı karabiber,
yeterince tuz,
Kızartmak için: 1 bardak zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye yıkanmış patatesleri ve üstünü kaplayacak kadar su koyduktan sonra, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşin gücünü azaltarak patatesler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları 30 dakika kadar haşlayın. Sonra da patatesleri sudan çıkartarak kabuklarını soyun. Kabuğu soyulmuş bu patatesleri et makinesi veya püre makinesinden geçirin. Ya da çatalla iyice ezin. Püre halindeki bu patateslere 1 bardak rende kaşar veya beyaz peynirini, Yarım kahve kaşığı karabiber ile biraz da tuz ilâve ederek iyice yoğurun. Sonra elde ettiğiniz bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verin. Hafifçe unlanmış tepsiye döşeyin . Sonra da içinde kızdırılmış zeytinyağı olan tavaya atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış köfteleri delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak derhal servis yapın.
ML® Sarılira Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
patrona
Aşçı
Kayıt: 13.05.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23813
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet orta boy patates
1 su bardağı rende kaşar
Yarım demet maydanoz
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Marul
Patatesler haşlanır. Sıcakken soyulur ve ezilir. Soğumadan rende kaşar eklenir yoğurmaya başlanır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, salça, tuz ve kimyon eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. İstenilen şekilde köfteler yapılır. Servis tabağına marul yaprakları dizilir. Üzerine patates köfteleri bırakılır.
ML® Safranlı Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
patent
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44254
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2009
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
Yeterince tuz, karabiber
Kızartma yağı
4-5 adet patates
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyunuz. İnce çubuk çubuk doğrayınız. İki çorba kaşığı unu bir su bardağı suyla eritiniz. İçine iki adet yumurtayı kırıp çırpınız. Tuzunu, biberini ekip patateslerle karıştırınız. Bir adet soğanın suyunu ince rendede çıkarıp içine katınız. Maydanozları çok ince doğrayıp karıştırınız. Bir süre ezerek harman ediniz. Kızartma yağını çok iyi kızdırıp, yaptığınız hamurdan kaşıkla parçalar alıp, altını üstünü kızartınız. Kızaran köftelerin yağını süzdürüp, et yemeklerinin yanında ikram ediniz.
ML® Fırında Patatesli Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
emlak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99315
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı margarin
500 gr patates
1 adet kuru soğan
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 baş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patateslerin üzerini çıkacak kadar tencereye su eklenir ve patatesler haşlanır. 1 baş sarmısağın kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Sosu için; orta boy bir tencereye sana margarin ilave edilir, sarmısaklar biraz da margarin eklenerek kavrulmaya başlanır. İçine domates salçası konur ve üzerine sıcak su ile yarım tatlı kaşığı tuz eklenir.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Patateslerin kabukları soyulur ve genişçe bir kaba rendelenir. Rendelenmiş kuru soğan ve 6 kaşık un, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve yoğrulmaya başlanır.
Pulbiber, karabiber eklenen köfte harcı toparlanana kadar yoğrulur. Köfte harcı unlu zeminde rulo haline getirilip 1er parmak kalınlığında dilimlenir ve fırın tepsisine dizilir. Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirilir.
Patatesli Köfte fırından çıkınca servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan sarmısaklı sos dökülür.
|
Patates Köftesi |
|
sümeyra ateş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc103774
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014
2,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
100 gram kaşar peyniri
2 çay bardağı un
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. İçine yumurta rendelenmiş kaşar peyniri ve unu ekleyip yoğurun. Şekil verin ve buzdolabında bekletin. Tavada kızdırın ve galeta ununa bulanmış patates köftelerini kızartın. Yanında salata ya da balıklarla ikram edin.
|
PATATES KÖFTESİ |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53738
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
On iki adet unlu ve sarı patatesi bol suda haşlayınız, kabuklarını ayıklayıp presten geçiriniz. Bir parça tereyağı (hamuru yoğururken ne ele, ne kaba yapışmayacak ve bulaşmayacak, ne elde ne de kapta hamurdan eser kalmayacak kadar) biraz tuz, 6 yumurta sarısı ile yoğurunuz. Avucunuzda köfteler yapınız. Ayrıca birkaç yumurta akını bir kaba akıtınız, bir yumurta kadar su ile beyazlayıncaya kadar çalkalayınız. Köfteleri birer birer yumurta akma ve iyice dövülmüş ve elekten geçirilmiş galeta tozuna bulaymız, tavada eritilmiş tereyağma atınız, orta ateşte yavaş yavaş iki taraflı kızartınız.
Not: Galeta tozuna bulamadan da kızartabilirsiniz. Fakat bularsanız daha lezzetli olur.
ML® Kiremitte Köfte için tıklayın
ML® Kiremitte Köfte (görsel)
|
PATATES KÖFTESİ |
|
arajman
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43802
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Kg. (5 adet orta boy) patates
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta tozu
1 Su bardağı çiçek yağı
Biraz tuz
Kırmızı biber
Karabiber
YAPILIŞI
1 Patetesleri soyup yıkayınız ve dörde bölünüz.
2 Su dolu bir kapta haşlayınız ve fazla suyunu süzdürünüz.
3 Tekrar ağır ateş üzerinde suyunu emmesi için bekletiniz.
4 Ateşten alınız, ılınınca içine iki yumurta biraz hindistancevizi, tuz, kırmızı biber koyarak püre makinasından geçiriniz, (veya kalburdan) Fazla karıştırmayınız.
5 Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız. Önce unu sonra yumurtaya ve daha sonrada galeta tozuna bulayarak kızgın yağda 3-4 dakika kızartınız. Sıcakken servis yapınız.
ML® Patates Pilaki için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24067
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet orta boy tatlı patates
3 yumurta
tuz
karabiber
30 gram un
50 gram tereyağı
100 gram galeta tozu (patates unu)
Patatesleri kaynatıp kabuklarını sıcakken soyduktan sonra presten geçirin. Püre haline gelince tahta kaşıkla karıştırarak, koyulmasını sağlayın. Ilındığında, üzerine 2 yumurta sarısı ilave edin; tuz ve karabiber serpin.
Hamur tahtasını unlayın ve üzerine patates karışımından bir avuç koyarak, iki parmak kalınlığında silindir şekline getirin ve 5-6 santimetre uzunluğunda kesin.
Elde ettiğiniz karışımı, önce köpürtülerek üzerine tuz ve karabiber serpilmiş bir bütün tek yumurtaya, sonra da akına bulayın; ardından da galeta tozu, ya da tercihan patates ununa...
Bütün bu işlemleri bitirdikten sonra derin ve geniş bir kapta her tarafını kızartın.
ML® Ciğer Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc45047
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 büyük boy patates
2 yumurta sarısı
1 fincan un
Rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber.
Üstü için:
1 yumurta
2 yumurta akı
1 su bardağı galeta unu
1 fincan un
kızartma yağı.
Yapılışı:
Patatesler ağzı kapalı bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulup ezilir. İçine tuz, karabiber, un, yumurta sarıları, peynir koyarak iyice yoğrulur. Buzdolabında bekletilir. Katılaşınca köfte şekli verilip önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızartılır.
ML® Lor Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65284
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
1,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet haşlanmış patates
2 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kimyon
Tuz
Kırmızı pul biber
Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine salçaları koyun ve biraz daha kavurun. Ezilmiş patatesi, bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları soğana ekleyip yoğurun. Köfte şekli verip servis yapın.
ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın
ML® Patates Yuvarlaması (görsel)
|
Patates Köftesi |
|
turmerik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2011
Mesajlar: 27 Şehir: Paris-Fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66758
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, rendeleyin. Bir kaseye alın. 1 su bardağı un, irmik ve yumurtayı ekleyin. Tuzu, baharatları katın, iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, parmak şekli verin. Düz bir tabağa kalan yarım su bardağı unu koyun. Köfteleri una bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Kızgın sıvı yağda kızartın.
ML® İçli Patates Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80610
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
1,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
4 adet iri (veya 6 adet orta boy) patates
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
Varsa, az hindistancevizi rende
2 yumurtanın sarısı
Pane yapmak için:
3 adet yumurta, çırpılmış
3 çorba kaşığı dolusu un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
2,5 su bardağı rafine yağı
1) Patateslerin kabuklarını soyup 4'e bölünüz.
2) İyice yıkayıp bir tencereye koyup üzerine 2 parmak aşana kadar su koyup hızlı ateşte bir kere kaynatınız.
3) Sonra ateşte 40-45 dakika haşlayıp hemen süzgece döküp süzdürünüz.
4) Tekrar tencereye koyup kapağını kapatıp 2 dakika ateşte bekletiniz.
5) Ateşten alarak bir kalburdan veya et makinesinden geçirip, püre yapınız ve tuzunu, biberini, hindistancevizini ve yumurta sarısını fazla karıştırmadan yediriniz.
6) Sonra altı unlu bir tepsiye cevizden biraz küçük parçalar halinde, avuç içinizle yuvarlayınız; üzerlerine biraz un serpip tepsiyi sallayınız. Köfteler kendiliğinden unlanacaktır.
7) Sonra yumurtaya, sonra galetaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı gibi kızartıp servis yapınız.
|
Patates Köftesi |
|
zorba
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2012
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73100
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri patates
4 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç dolusu ince kıyılmış maydanoz
150 gr kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
3 yumurta
Galeta unu
1- Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ezin. Püre yapar gibi. İçine tereyağını, kaşarı, maydanozu ve tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın.
2- Patates ezmesinden parçalar alıp, tavuk budu görüntüsü verin. Tabağa dizin. Başka bir tarafta dilimlediğiniz patatesleri kızgın yağda kızartın. Kızaran patatesleri tavuk buduna kemik gibi ekleyin.
3- Önce yumurtaya sonra una batırıp kızartın. Püf nokta kızartacağınız yağın patatesin tamamını kaplaması. Kaplamassa eğer patates köfteniz çatlayacaktır.
|
Patates Köftesi |
|
gök kubbe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc67937
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011
1,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 haslanmis patates
1 kase ince bulgur
1 kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
8-10 dal maydanoz
1 kaşık salça
Yarım limonun suyu
3 diş ezilmiş sarımsak
İstenen miktarda pulbiber, karabiber, tuz
Soğanı ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. En son salça ve baharat ekleyip soğumaya bırakıyoruz, ince bulguru kısır yapar gibi şişiriyoruz, patatesleri rendeleyip, şiştikten sonra ince bulgurla ve soğuyan soğanla karıştırıyoruz, ince doğranmış maydanoz, tuz ve limonu ekleyip yoğuruyoruz şekil verip servis yapıyoruz.
ML® Gindik Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69729
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2011
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patates haşlayın ve kabuklarını soyun. Derin bir kaba alıp ezin. Temizlenmiş havucu rendeleyin ve ekleyin. Zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiber kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Köfteleri galeta ununa bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Servis yaparken farklı bir sunum isterseniz, çöp şişlere geçirip aralara istediğiniz sebzeleri ekleyip tabağa dizebilirsiniz.
|
PATATES KÖFTESİ |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87942
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
1,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
6 yumurta
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Bir tenceredeki kaynar suda bir kilo patatesi, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ezerek 3üre haline getirin. Çırpılmış 6 yumurta, tuz, biber, biraz da tereyağı katıp iyice yoğurun.
İri parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfte biçimi verin. Köfteleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp içine tereyağı konulmuş tavada kızartın.
Not: Patatesleri kızartırken yağın kızmasına dikkat ediniz, şayet yağ kızgın olmazsa patatesler yağ emer. Çok kızgın olursa da çabuk kızanr ve yanarlar. Ortalama kızdırınca patatesler tavaya atılarak kızartılır. Patatesler kızartılmadan çok evvel tuzlanı la maz- Kızartı-lacağı zaman, azıcık tuzlanır. Evvelce tuzlanıp, bir kenara bırakılan patatesler kararır. Patateslerin tuzu hafifse, kızartıldıktan sonra sıcakken üzerine hafifçe ekilir.
|
PATATES KÖFTESİ |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69758
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Patatesleri soyup tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ilave ettikten sonra haşlayın. Haşlama işlemi bitince patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, un, yumurta, tuz koyup yoğurun ve köfte yapın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bulayın, sonra galeta ununu batırıp kızgın yağda kızartın.
|
Patates Köfte |
|
emlak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99312
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014
1,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
2 adet yumurta
100 gram kaşar peyniri
2 çay bardağı un
1 su bardağı Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Patatesleri haşlayıp ezin. Soğumaya bırakın. Sonra içine yumurta rendelenmiş kaşar peyniri, unu ekleyip yoğurun. Şekil verin ve buzdolabında bekletin. Sıvı yağı tavada kızdırın ve galeta ununa bulanmış patates köftelerini kızartın. Yanında salata ya da kızarmış tavuklarla ikram edin. Bu şekilde hazırlayıp dondurucuda bekletip sonra fırında ısıtabilirisiniz.
|
|