|
Patates Köftesi |
|
Amazon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2005
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2005
4,672 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 iri patates
2 yumurtanın sarısı
yarım tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
biraz hindistancevizi rendesi
bir kapta çırpılmış 3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta tozu
Patatesleri soyup dörde böldükten sonra 40 - 45 dakika pişirin. Suyunu iyice süzdükten sonra kalburdan geçirin. Daha sora tuzu biberi, yumurta sarısını, hindistancevizini katın, iyice yoğurun.
Sonra elinizi unlayıp cevizden cevizden biraz küçük köfteler yapın. Önce yumurtaya, sonra galeta tozuna buluyarak kızgın yağda kızartın.
ML® Patates Köftesi için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
|
Patates Köftesi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1282
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006
3,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta büyüklükte patates
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).
5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
Yarım demet maydanoz
2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu
Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
Tuz ve karabiber.
Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.
Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.
Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
Not: Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.) İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.
ML® Patatesli Kek için tıklayın ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2791
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyük patates
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir
Bir tutam rendelenmiş küçük hindistancevizi
Panesi için:
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı çiçek yağı (kızartmak için)
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanırken kabukları çatlamasın. Soğuk suya atın, soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Beyaz peynir, un, tuz, karabiber, hindistancevizi ve yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Dilediğiniz şekilde çok büyük olmayan köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda pembeleşinceye dek kızartın.
ML® Çayır Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESI |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2792
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg patates
2 yumurta
2 kaşık nişasta
Tuz
Biber
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık margarin
HAZIRLANIŞI
Patatesler kabuklarıyla haşlanır, sonra soyulur ve püre yapılır. Daha sonra yumurta, nişasta, tuz ve biber üzerine ilave edilir ve hepsi birden yoğurulur. Diğer tarafta kıyma soğan ve margarinle birlikte hafifçe kavrulur. Kıyma soğuduktan sonra kıymalı harç ve yoğurduğumuz patates de soğumaya bırakılır. Her iki malzeme de soğuduktan sonra avuç içine sığacak kadarı alınıp açılır ve içine kavrulmuş kıyma konulur. Uzun veya top şekline getirildikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartılır.
Not: Köftenin daha başarılı olması için yoğurulmuş patates 15 dakika kadar buzlukta bekletilmelidir.
ML® Sultan Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESI |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2793
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4-5 adet orta boy haşlanmış patates
3 adet havuç (1 tanesi içine diğerleri üstüne)
ince kıyılmış maydanoz
karabiber
pul biber
2 tatlı kaşığı mayonez
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve çatalla iyice ezin.1 adet havucu patatesin içine rendeleyin. Pul biber, karabiber, tuz ve sıvıyağ (salatada kullanıldığı kadar) ilave edin. Mayonezi ilave edin.(Azar azar eklenmesi mayonezin tadının ön plana çıkmaması için önemli) Hepsini birlikte iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak olmalı. Köfte seklinde elde yuvarlayın, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş havuca batırıp servis tabağına bir yeşil bir turuncu seklinde dizin. Hem gözünüze hem de midenize hitap edecektir.
ML® Sahan Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
agali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3510
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr. patates
1 çorba kasigi margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmis soğan
1/4 su bardagi ufalanmis ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kizartma yagi
Karabiber
YAPILIŞI
Patatesleri soyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu iyice süzüp, margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayi, tuzu, karabiberi, soğani ve ufalanmis ekmek içini ekleyip iyice yogurun. Elinizi unlayarak yogurdugunuz karisima irice köfte sekli verin. Bir kaseye galete ununu bosaltin. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayin ve genisçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabinda bekletin. Bu arada yagi kizdirin. Köftelerin her iki yüzünü altin rengi alincaya kadar kizartin. Yagini süzüp, servis yapin.
ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc6992
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006
3,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
3 orta boy patates,
3 sap taze soğan,
1 küçük boy domates,
2 sivri biber,
1 çay kaşığı baharı,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı un,
1 yumurta, sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri yıkayın, tuzlu suda haşlayın ve biraz soğuyunca ezerek püre haline getirin. Soğanın kabuğunu soyun bir kaba ince ince çentin, 1 çay kaşığı tuz ile ovun, sudan geçirin, avucunuzla sıkın, patatese ekleyin. Domatesi ikiye bölün, rendeleyin. Sivri biberin sap ve tohumlarını atın, çok ince halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın, saplarını ayıklayın, yapraklarını ince ince kıyın. Köfte baharı, karabiber ve tuzu katın ve iyice karıştırın, yoğurun, ince uzun köfteler yapın. Sıvı yağı kızdırın, köfteleri önce una sonra yumurtaya batırıp kızartın. Domates yerine bir tatlı kaşığı salçayı ılık suda eritip katabilirsiniz.
ML® Pane Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7493
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
3,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilogram patates,
100 gram rendelenmiş kaşarpeyniri,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 adet yumurta,
yeterince tuz,
karabiber,
sıvıyağ
galeta unu.
Hazırlanışı:
Patatesleri soyarak haşlayalım. Daha sonra suyunu süzüp ezerek püre halinç getirelim. Mısır nişastası, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşarpeyniri, iki yumurtayı ilave edip hamur haline getirelim. Sonra elle şekiller vererek, her köfteyi galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım.
ML® Toros Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8084
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
3,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesin kabukları soyulur, irice parçalara bölünerek, bol su ile pişirilir. (Diğer haşlama patatesler gibi çok fazla pişirilmeyecek ve sarı, iyi cins patates olacaktır.) Süzgüye çıkarılır, bir kaba koyarak fırına sürülür, fırın olmazsa ateş üzerinde suyu çektirilir. Makineden geçirilir, bir yumurta sarısı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber katılır, iyice yo-ğurulur. Kalın parmak kalınlığında yuvarlanır. Yuvarlanma tamamlandıktan sonra una, yumurtaya ve galetaya bulânıp hazırlanır. Servis edileceği zaman üçer, beşer bolca kızgın yağda kızartılır. Arzu edilen yerde garnitür olarak kullanılır. Suyu çıkmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz katılarak patates köftesi yapılabilir.
ML® Tekirdağ Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11293
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
3,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram sarı patates (5 büyükçe)
1/2 kahve kaşığı karabiber
100 gram rende gravyer ya da kaşar veya beyaz peynir
tuz
20 gram un (1/2 kahve fincanı)
280 gram vejetalin veya rafine zeytinyağı (1.1/4 bardak)
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1) Bir tencereye yıkanmış 500 gram sarı patates ile üstlerini rahatça kaplıyabilecek kadar su koyduktan sonra, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakmalıdır.
2) Su kaynaymca ateşin hararetini azaltarak, patatesler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, bunları aşağı yukarı 25 ilâ 30 dakika arasında haşlamaya bırakmalı, sonra da patatesleri sudan çıkartarak kabuklarını soymalıdır. (Su içinde patatesler çatlamaya yüz tutar tutmaz derhal sudan çıkarmalıdır, aksi takdirde patatesler su çekeceğinden bunları hamur haline getirmek imkânı olmaz.)
3) Sonra kabuğu soyulmuş bu patatesleri et makinası veya pome pres tâbir edilen makineden geçirerek püre haline getirmeli, sonra da püre haline getirilmiş bu patateslere 1 bardak rende kaşer veya gravyer veyahut ezilerek macun haline getirilmiş beyaz peynir, 1/2 kahve fincanı un, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumuAa sarısı, 1 kahve kaşığı karabiber ile bir mikdar da tuz ilâve ederek iyice yoğurmak suretiyle bunları hamur yapmalıdır.
4) Sonra elde edilen bu hamurdan, irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verdirmeli ve yapışmaması için de hafifçe unlanmış tepsiye döşemeli, sonra da bu patatesleri içinde kızdırılmış 1.1/4 bardak vejetalin veya rafine zeytinyağı olan tavaya atarak, harareti bir parçacık azaltmalı ve köftelerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı, sonra da kızartılmış bu köfteleri bir delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak, derhal servis yapmalıdır. (Köfteler pişerken çatlamaya başlarsa ateşin hararetini arttırmalıdır.
ML® Milföylü Köfte için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11327
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
3,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 Adet patates
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı hindistancevizi
1 Su bardağı galeta unu
Tuz
1 Çay bardağından biraz az su
İçi için :
200 gr kıyma
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Kızartmak için :
2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Kabuklarını soyup, ezerek püre haline getirin.
Tencereye 1 çay bardağından biraz az su ve margarini koyarak kaynatın.
Unu ilave edip, karıştırarak pişirin.
Hamur haline gelen karışım soğuyunca yumurtaları ilave ederek çırpın.
Patates püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistancevizi ve tuzu ilave edip, yoğurun.
İçini hazırlamak için ; doğradığınız soğanları margarinde kavurun.
Kıymayı ilave edip, suyunu çektirin.
Tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra soğumaya bırakın.
Patates püresinden istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, yassılaştırın.
İçine kıymalı içten koyup, yuvarlak veya yassı köfteler hazırlayın.
Her birini galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
ML® Tire Köfte için tıklayın
|
Neşeli Patates |
|
belinda2000
Aşçı
Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11656
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
4,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler
3 Adet haşlanmış patates
2 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesleri rendeleyelim. Üzerine 1 yumurtayı diğer yumurtanın akını , 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, ilave edin.yoğurun.Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar yuvarlayın. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısınave galeta ununa bulayın. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalın.
ML® Kütahya Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
imran
Yamak
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 9
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13629
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
3,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 patates
1 su bardagi rendelenmis kasar
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi fuz
1 kahve fincani kiyilmis dereotu
1 çay bardagi un
3 yumurta
3 su bardagi siviyag
1 kabartma tozu
YAPILIŞ
Patatesleri ince rendeleyip rendelenmis patatesleri avucunuzçla sikip suyunu akitin ve bir kaba bosaltin. Üzerine un, karabiber, tuz, yumurta, dereotu, kasar ve kabartma tozunu ilave ederek kasikla karistirin.
Elde ettiginiz karisima yuvarlak köfte sekli verin. Tavaya siviyag döküp kizdirin ve patates köftelerini kizartin. Servise hazirlayin.
ML® Nahna Küftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
imran
Yamak
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 9
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13630
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
3,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet orta boy patates
2 yemek kasigi nisasta
3 adet yumurta (birinin akini ayirrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kasar
3 kibrit kutusu orta yagli beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kasigi karabiber
Üzeri ve kizartmak için :
Yeteri kadar sivi yag
YAPILIŞI
Patatesleri kabugu ile yikayip haslayin. Soyduktan sonra sogutup rendeleyin. Yumurtalari, tuzu, karabiberi ve nisastayi patateslere ekleyip hafifçe yogurun.
Yumurta büyüklügünde parçalar koparin. Elinize biraz nisasta bulayin, parmak uçlarinizi da nisastaya bulayip patates hamurunu düzlestirin. içine bir miktar kasar, beyaz peynir koyun. Nisasta serpilmis tepsiye yuvarlayin.
Yumurta akina sonra da galeta ununa bulayin. Kizgin yagda pembelesene kadar kizartin. Servis tabagina çikarip servise sunun.
ML® Harput Köftesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16116
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
3,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta boy patates
1 bardak galeta unu
5 yumurta
1 bardak çiçek yağı
3 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp tencereye koyunuz. Üzerine örtecek kadar tuzlu su koyup, kırk dakika kadar pişiriniz. Pişen patatesleri sudan çıkarıp süzünüz. Tuzunu, biberini, iki yumurtanın sadece sarılarını ilâve ederek çatalla veya püre makinesinden geçirerek iyice eziniz. Ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayınız ve altı unlu bir tepsiye koyarak, köftelerin unlanması için tepsiyi hafifçe sallayınız.
Köfteleri daha sonra beyazları ile birlikte çalkalayarak hazırladığınız yumurtaya ve galeta ununa bulayarak, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartıp, sıcak sıcak sofraya veriniz.
Not: Patates köftesini hazırlarken içine bir kahve fincanı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri de koyabilirsiniz. Ayrıca arzu edilirse, 1 soğan ve 100 gr. kıymayı kavurarak hazırlayacağınız içle, köfteleri doldurabilirsiniz.
ML® Islama Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16344
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Patates
1 Fincan galeta unu
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Fincan un
1 Yumurta
Karabiber, kırmızı biber, tuz.
1 Bardak çiçek yağı
Patatesleri soyduktan sonra dörde bölerek haşlayın. İyice piştikten sonra çıkana ezin, rendelenmiş bol kaşar peyniri, karabiber, kırmızı biber, yumurta ve un katıp, iyice karıştırın.
Bu karışımdan isterseniz parmak biçiminde, isterseniz irice fındık biçiminde köfteler hazırlayın. Bu köfteleri önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.
ML® Filistin Köftesi için tıklayın
|
Patates Köftesi |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16379
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme :
1 kg. patates
Tuz
4 adet yumurta
250 gr. Margarin (veya zeytinyağ)
120 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 dilim salam
1 çay bardağı galeta tozu
Yapılışı :
Patateslerin kabukları soyularak, üstünü örtecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kapalı olarak haşlanır. Sudan çıkarılan patatesler, sıcakken çatalla ezilerek püre yapılır. 2 yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ilâve edilerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak köfte şekli verilir. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta tozuna bulanarak kızdırılmış yağda kızartılır. Her bir salam diliminin ortasına 3 er köfte konarak sarılır ve servis tabağına dizilir.
ML® Lahanalı Köfte için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
Ayfer Yordem Sahin
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc20287
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
3,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 patates firinda pisirelim, kabuklarini soyup robottan gecirelim. 1 kasik yagda 2 ince kiyilmis sarmisak kizartalim. 2 yumurta akini ve tuz ilave edelim. Daha sonra pataesle malzemeyi karistiralim top top kofteler yapip firinda 7-10 dk pisirelim. Cikarinca yoğurt ile servis yapalim.
ML® Hazan Yaprakları için tıklayın
|
Patates köftesi |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20945
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008
3,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4-5 iri patates
50 gr kadar kaşar
1 büyük soğan
1/2 demet maydanoz
2 yumurta
2 kaşık un
kırmızı biber
karabiber
tuz
galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
Haşlanmış patatesleri sıcak sıcak derin bir kabın içerisinde çatalla eziyoruz. Karıştırıcınıza 1 yumurta, bir kaç parçaya bölünmüş kuru soğan, maydanoz ve peyniri koyuyor ve onları parçalıyoruz. Elde ettiğimiz bu yeşil karışımı patateslere ekliyoruz. Unu, tuzu ve baharatları da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Sonra elimizle patateslere silindi-rik şekiller veriyoruz. Bu köfteleri önce iyice çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak tavada kızartıyoruz.
ML® Mubi Busesi için tıklayın
|
PATATES KÖFTESİ |
|
savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20952
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008
3,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 orta boy patates
3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
1/4 çay kaşığı karabiber
8-10 dat maydanoz
1 orta boy soğan
Patatesleri az su ile pişiriniz. Kabuklarını soyup püre makinasından geçirimiz veya rendeleyiniz. İçine yumurta, 3 çorba kaşığı yağ, soğan rendesi. Tuz ve karabiber maydanoz, ekmek içi katıp yoğurunuz.
Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yağlanmış avuç arasında yuvarlayınız. Yağlanmış tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.
ML® Bezelyeli Ay Gölgesi için tıklayın
|
|