|
|
Patates Pişirirken |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167150
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çatalla delin,
Patateslerinizi suda pişirmeden önce, buharın çıkması için bir çatalla delin. Bu hile, patateslerin pişirme sırasında çatlamamasını sağlar. Ayrıca ısı daha iyi nüfuz ettiği için patateslerinizin pişme süresini de kısaltır.
Kaynar suya atmayın,
Çiğ patateslerinizi pişirirken sıcak suya koymanız önerilmez. Patatesin dışı pişerken içi çiğ kalacak. Patateslerinizi eşit şekilde pişirmek için su soğukken pişirmeye başlayın.
Çiğ patatesleri soymayın
Patatesler pişirildiğinde daha kolay soyulur. Öyleyse neden pişirmeden önce onları soymak için bu kadar zahmete giriyorsunuz? Patatesi soğuk suya daldırmadan önce etrafına birkaç yarık yapabilirsiniz.
Pişirirken çok karıştırmayın,
Patatesleri sıcak suda haşlarken dürtmeyin. Pişirme sırasında delerseniz, onları kırma ve ezme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bıçakla delmeden önce on ila on beş dakika pişirin. Bıçağın ucu zorlanmadan çıkıyorsa patatesleriniz pişmiş demektir.
Önce yıkayın,
Patatesleri kaynatmadan önce yıkamak çok önemlidir. Patateslerinizde kalan tüm toprağı ve tüm pestisit kalıntılarını temizleyebilirsiniz. Ayrıca patateslerinizdeki mikropları çıkarmayı unutmayın çünkü patatesler sindiriminiz için hoş olmayan bir toksin içerir.
|
Patates Nasıl Haşlanır |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162227
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2022
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlayacağınız patatesleri suda bir güzel yıkayın.
Kabuklu veya kabuksuz şekilde tencereye koyun.
Tenceredeki patateslerin üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. 3 parmak ideal...
Arıtılmış su kullanırsanız, tencerede kireçlenme olmayacaktır.
Tabana oturduğuna dikkat edin.
Kaynar su koymanız önerilmez.
Tuz atarsanız, daha hızlı haşlanmış olacaktır.
Ne kısık ne de yüksek, orta ateşte haşlamaya bırakın.
Yaklaşık 30 dakika sonra çatal ya da bıçağın ucunu patatese batırın, kolay giriyorsa patates haşlanmış demektir.
Kabuklu patates 35-40 dakika sürede haşlanabilirken, uygulanan yöntemlerle bu süre yarı yarıya kadar düşürülebilir.
Kabukları soyulan patatesler, kabuklu patateslere göre daha kısa sürede haşlanmaktadır. Ancak patatesleri soymak da biraz vaktinizi alacaktır.
Patatesleri kullanacağınız yemeğe göre, tencereye koyduğunuz suyun miktarı da kaynama süresini etkileyecektir. Yani küp küp doğrayıp tencereye attığınız patatesler daha hızlı haşlanır.
Ayrıca, patates haşlarken bu işlemi hızlandıracak önerilerden biri de, suya bir tatlı kaşığı sirke ilave etmek. Bu yöntemle, patatesler patatesler içeriğindeki mineralleri de kaybetmemiş olurlar.
Patatesi hızlı haşlamak için kullanılan ve önerilen yöntemlerden biri de tencereye bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilmesidir. Bu ayrıca lezzet de katacaktır.
|
|
Patates Nasıl Haşlanır Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|