1/2 bardak toz şeker
4 kahve fincanı patates nişastası
2 yumurta
200 gr tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
1 tutam tuz
Yumurtaların sarısıyla beyazı ayrılır. Sarılarına şekerin 2 çorba kaşığı kadarı ilâve edilir ve çırpılır.
İyice karışınca, patates nişastası, eritilmiş yağ, şekerin kalan kısmıyla vanilyalı şeker ilâve edilir. Karıştırılıp hepsi halledilir.
Sonra da yumurta aklarına bir tutam tuz ilâve edilir. Devamlı çırpılarak kar haline getirilir. Bu yumurta sarılı karışıma ilâve edilip iyice karıştırılır. Sonra da içi yağlanıp unlanmış torta kalıbına dökülür ve 20 dakika fırınlanıp çıkarılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|