|
Patates Püresi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2058 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180546
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2024
99 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı: Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Patatesleri soyun ve büyük parçalar halinde doğrayın. Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuz ilave ederek patatesler yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 20-25 dakika).
Haşlanan patatesleri süzün ve bir patates ezici ya da çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ezin.
Sıcak sütü ve tereyağını ezilmiş patateslere ekleyin. İyice karıştırarak kremsi bir kıvam elde edin.
Tuz ve karabiberi ekleyin. İsteğe bağlı olarak muskat rendesi de ilave edebilirsiniz.
Sıcakken servis yapın. Üzerine ekstra tereyağı dilimi koyarak da sunabilirsiniz.
|
Patates Püresi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175007
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2024
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patates için 1 su bardağı yağsız süt yeterlidir. Sütünüzün taze tam yağlı olmasına özellikle dikkat etmenizi öneririz. Sütü ekleyip patatesleri ezmeye devam edin. Süt yerine 1 tatlı kaşığı krema da ekleyebilirsiniz. Sütlü patates püresi daha hafif bir tada sahip olsa da 'kalori umurumda değil' derseniz krema patates püresi için de çok uygun. Ayrıca ekleyeceğiniz sütün veya kremanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Sıra geldi tereyağına! 450 gram patatese 200 gram tereyağı, yaklaşık yarısı kadar eklemeniz gerekiyor. Bu oranı kullanacağınız patates miktarına göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle patatesler biraz sıcakken tereyağı eklemenizi öneririz. Bu, tanımlamayı kolaylaştıracaktır. Ardından tuz ekleyin, isterseniz taze çekilmiş karabiber ekleyip biraz daha ezebilirsiniz.
|
Patates Püresi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168124
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 tane patates
Su (patatesleri haşlamak için)
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.
Yumuşayan patatesler süzülür.
Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
Süt, tuz ve karabiber eklenir.
İyice püre haline gelene kadar ezilir.
Patates püresi sıcak olarak yemek ile servis yapılır.
|
Patates Püresi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159682
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo haşlamalık patates
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Arzuya göre kaşar peyniri
Patateslerimizi soyup, yıkayıp haşlıyoruz. Ardından suyunu süzüp ezmeye başlıyoruz. Süt, tereyağı ve tuzunu ekleyip blenderden geçiriyoruz içinde taneler kalmaması için. Ardından arzuya göre kaşar peyniri ekliyoruz ve içinde sıcaklığı ile erimesi için biraz bekliyoruz.
|
Patates Püresi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158539
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram patates
Yarım çay bardağı krema ya da süt
4 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Patatesler bir tencerede kabuğuyla haşlanır.
Haşlanan patatesler bir kaşık yardımıyla iyice ezilir (blender patatesleri sakızlaştırıyor o nedenle tercih edilmez).
Bir tencerede tereyağı eritilerek içerisine tu ve karabiber eklenerek karıştırılır.
Daha sonra süt veya krema ilave edilerek sürekli karıştırılarak hazır hale getirilir.
İstenirse içerisine kaşar peyniri, mozerella peynir, muskat rendesi ve hindistancevizi de konulabilir.
|
Patates Püresi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158520
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021
273 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet orta boy haşlamalık patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Önce bol su olan bir tencerede kabuklarını soyduğunuz patatesleri haşlayın.
Daha sonra süzgeç yardımı ile süzün.
Süzdüğünüz patatesleri düz bir tabağa alıp, ezici yardımıyla ezin.
Ezmiş olduğunuz patatesleri pişireceğiniz tencereye alın.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz, tereyağı ve sütü koyarak pişirin.
8-10 dakika pişirdikten sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.08.2021
|
Patates Püresi |
|
al ışık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc155641
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
392 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Patates püresi hazırlamak için patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın.
Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin.
Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ilave edebilirsiniz.
|
Patates Püresi |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152544
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
498 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
4-5 adet orta boy patates
½ çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz
Karabiber
Patatesler yıkanıp kabukları soyulur ve üzerini örtecek kadar su ile bir tencerede haşlanır.
Haşlanan patatesler sıcakken ezilir, bir tencereye konulur.
Patateslerin üzerine yağ, süt ve tuz karabiber konulup karıştırılarak 5 dakika kadar pişirilir.
Diğer bir yöntem; haşlanmış patatesler sıcakken rondo içerisine konulup süt, yağ, tuz, karabiber eklenerek rondo çalıştırılır. Patatesler böylece püre hâline getirilir.
Not: Et yemekleriyle beraber servise sunulur.
|
Patates Püresi |
|
masa üstü
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149043
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tereyağı
4 orta boy patates
½ su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Patatesleri ikiye bölüp kaynar suda haşlayın.
Haşlanan patateslerin ilk sıcağı çıktıktan sonra kabuklarını soyun.
Patatesleri ezin. Tereyağını eritin.
Robota eritilmiş yağı ve patatesleri alın.
Ilık sütü püreye yavaş yavaş ekleyin.
Yumuşak bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
|
Patates Püresi |
|
oflu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2018
Mesajlar: 40 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc145100
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Patateslerin kabuklarını soyup bir tencerenin içine alın.
Tencereyi patateslerin üzerini geçecek kadar suyla doldurun.
Patatesleri iyice yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan patateslerin suyunu süzdürün ve üzerlerine tereyağını ilave edin.
Bir patates ezici veya çatal kullanarak patatesleri güzelce ezin.
Daha sonra süt, tuz ve karabiberini ilave edip ezmeye devam edin.
Tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Patates püreniz hazır, hemen servis edebilirsiniz.
|
Patates Püresi |
|
hayri kapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134422
Gönderme Tarihi: 28.May.2018
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
Bir kaç diş sarımsak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı maydanoz
Tuz
Patatesleri haşlayın. Ayrı bir tencerede çok ince kıymış olduğunuz sarımsakları sıvı yağda kavurun.
Haşlanmış patatesleri bu tencereye ilave edin. Birlikte biraz kavurup, üzerine tuz ekleyin.
Sütünü döktükten sonra malzemeyi iyice ezin. Çok iyi karıştırdığınız pürenin üzerine en son maydanozları ilave edin.
|
Patates Püresi |
|
gönül yoran
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2015
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc131891
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018
988 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
Patatesleri tencere içerisine koyalım ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave edelim.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısını en düşük ısı konumuna getirelim ve 30 dakika pişirelim.
Pişen patatesleri ocaktan alıp soyalım.Tencere içerisine tereyağını koyup eritelim.
Üzerine patatesleri ilave edelim. Patatesleri ezme aleti veya kaşıkla ezip iyice karıştıralım.
Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edip karıştıralım. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak.
Bu aşamada yeterli miktarda tuz ilave edelim ve pürenin tuzunu karar hale getirelim.
|
Patates Püresi |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc130962
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2018
918 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://abbott.com.tr
1 şişe (220 ml) vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
2 adet orta boy (270 gr) pişmiş patates
İnce kıyılmış yeşil soğan ya da taze soğan
Yarım çay kaşığı (2.3 gr) tuz
Patatesler ezilerek püre haline getirilir ve içerisine yavaş yavaş vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü eklenir.
Taze soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Garnitür olarak servis edilmeye hazır hale gelir.
|
Patates Püresi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116523
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2016
1,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Patates
1 su bardağı Süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Patatesi iyice yıkayın. Bir tencerede üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup sana margarini koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Üzerine karabiber serpip servis yapın
|
Patates Püresi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93635
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 su bardağı süt
1/4 paket margarin
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatal yardımıyla iyice ezin. Diğer tüm malzemeyi üzerine katarak iyice karıştırın.
|
PATATES PÜRESİ |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87946
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo patates
1 çorba kaşığı sadeyağı
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Patatesi yıkayın ve haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin veya çatalla ezin. Patatesler sıcaklığını kaybetmeden, ortasına tereyağı veya sadeyağı ve sütü, tabii ki tuzunu da ilave ederek iyice ezin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
|
Patates Püresi |
|
zor ba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc86209
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
2,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet büyük boy patates (kabukları soyulmuş ve haşlanmış)
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. Tencereye 1 çay bardağı sıvı döküp kızdırın. Püreyi ilave edip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edin. 100 gram kaşar peyniri rendesini ekledikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın.
|
PATATES PÜRE |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84890
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2012
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patates
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı kaynar süt
1) Patatesin kabuklarını soyup 4'e bölünüz. 2 defa yıkayıp üzerini kapatıncaya kadar su koyup orta ateşte 25-30 dakika pişiriniz.
2) Suyunu süzdürüp makineden veya ince kalburdan tenceresine geçiriniz.
3) Ağır ateşte karıştırarak evvelâ tereyağını ve tuzu, sonra sütü yediriniz ve servis yapınız veya benmaride saklayınız. Arzu ettiğiniz zaman servis yapınız.
|
Patates Püresi |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75752
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 iri patates
1 adet orta boy soğan
Terayağı
Tuz
Patatesler iri iri doğranır. Uzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir ve düdüklü tencereyi alınır. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır ve düdüğünü indirdikten sonra 5 dk daha haşlanarak ocaktan alınır, fazla suyu süzülür. Biraz sulu bırakılan patatesler blenderdan geçirilir ve üzerine eritilmiş terayağı dökülür. Et yemekleri ile birlikte servis yapılır.
|
Patates Püresi |
|
bahar07
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc73067
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2012
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
1/2 lt süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fiske tuz
Bir miktar kuru nane (süslemek için)
Patatesleri soyun, iri küpler halinde doğrayıp pişireceğiniz tencereye koyun.Üzerine hafif çıkacak kadar süt ekleyin.(tarifteki süt tam geliyor,kıvamı size kalmış daha yoğun ya da daha sıvı olmasını isterseniz sütün miktarını ayarlayabilirsiniz,çok koyarsanız da nişasta ile koyultmak gerekebilir). İşte bu pürenin sırrı: Patatesler suda haşlanmıyor, süt ile pişiyor. Böylece haşlanırken sütü çeken patateslerin lezzetine lezzet katılıyor. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve tereyağı parçalarını da sütün içine katın. Arada dibi tutmasın diye karıştırarak patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın. Patatesler yumuşayınca ocağı kapatıp tencereyi kenara alıyoruz.Patatesleri blendardan geçiriyoruz.Servis etmeden önce blendardan geçirirseniz daha iyi olur. Servis ederken kuru nane veya pul biber ile süsleyebilirsiniz.
|
|