|
Patates Püresi |
 |
arzuman
Yamak

Kayıt: 13.10.2006
Mesajlar: 5 Şehir: ZONGULDAK |
Kısa URL: https://ml.md/lc7848
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2006
7,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 ADET PATATES
BİR MİKTAR SÜT
TUZ
KARABİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
patatesler ince bir şekilde soyulur küp şeklinde doğranır. geniş olmayan bir tencereye alınır. üzerine doğranmış patateslerin üstünü örtecek kadar süt dökülür. Patatesler yumusadıktan sonra el blendrıyla ezilir, daha sonra içine tuz karabiber ve tereyağı atılır. yağ eriyene kadar ateş üstünde çevrilir.
|
Patates Püresi |
 |
Doğa
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7407
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
6,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. patates
600 gr. tatlı patates
150 mi. krema
100 mi. süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Patatesleri soyun, 3 cm. büyüklüğünde parçalara ayırın. Tuzlu suda bir taşım kaynatın, üstü kapalı 20 dakika haşlayıp süzün. Patatesleri patates ezicisi ile ezin. Kremayı, süt ile bir taşım kaynatıp patateslerle karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
ML® Kabuklu Patates için tıklayın
|
Patates Püresi |
 |
Hiç Kimse
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1219
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
124,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-7 patates
1 kaşık yağ
1 bardak süt
Tuz
Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.
Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.
Not: Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir. Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır. Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder. Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Kanın asitliğini giderir. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır.
ML® Patates Püresi için tıklayın
|
|