Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Peynir Salatası Tarifleri > Patates Püresi (41 adet - 12,635,612 defa bakıldı)

Patates Püresi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates Püresi

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1219
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
124,090 defa indirildi / yazdırıldı




6-7 patates
1 kaşık yağ
1 bardak süt
Tuz

Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.
Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.

Not: Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir. Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır. Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder. Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Kanın asitliğini giderir. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır.


ML® Patates Püresi için tıklayın


Klasik Patates Püresi

ziynet
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.04.2009
Mesajlar: 17
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc35336
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009
8,484 defa indirildi / yazdırıldı




1 Yarım kilo patatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sıcakken kabuklarını soyun ve bir patates ezicisinden geçirin (Patates eziciniz yoksa, rendeleyebilirsiniz de)... Tencereye aldığınız patateslerin üzerine küp küp kestiğiniz 40 gram margarini koyun.
2 Margarin iyice eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştır m. Yaklaşık 100 ml (1/2 büyük su bardağı) sıcak sütü azar azar dökerek patatese yedirin (kullanacağınız sütün miktarı, pürede istediğiniz kıvama göre değişebilir).
3 Tencereyi ateşe alın, kısık ateşte tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak püreyi hazırlayın. Pürüzsüz bir krema kıvamına geldiğinde tencereyi ocaktan alıp, tuz ve muskat ile tadandırabilirsiniz.


Patates Püresi

arzuman
Yamak
Yamak

Kayıt: 13.10.2006
Mesajlar: 5
Şehir: ZONGULDAK
Kısa URL: https://ml.md/lc7848
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2006
7,763 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 ADET PATATES
BİR MİKTAR SÜT
TUZ
KARABİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

patatesler ince bir şekilde soyulur küp şeklinde doğranır. geniş olmayan bir tencereye alınır. üzerine doğranmış patateslerin üstünü örtecek kadar süt dökülür. Patatesler yumusadıktan sonra el blendrıyla ezilir, daha sonra içine tuz karabiber ve tereyağı atılır. yağ eriyene kadar ateş üstünde çevrilir.


Patates Ezmesi

Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc56340
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
7,359 defa indirildi / yazdırıldı




Özel pürelik iri patates alınıp haşlanmalı, makineden geçirip bir tencereye vazetmeli; tuzunu ve tereyağını katarak ateşe koymalıdır. Etsuyu ve biraz da süt ilâvesiyle tahta kaşıkla iyice ezmelidir.

Not: Halk arasında çok sevilen ve çok yenilen, mahsulü bol bir nimettir. Avrupalıların hemen her yemeklerinde bir tertibi bulunur. Patates püresini hazırlamak çok kolaydır. Taskebabı ve kızartma etlere güzel garnitür olur.


Patates Püresi

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8080
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
7,341 defa indirildi / yazdırıldı




Patatesin dış kabukları temizlenir, dörde, beşe kesilir. Temizlenme bittikten sonra iyice yıkanıp bol suda pişirilir. Süzgüye çıkarılır, patates sıkma makinesiyle sıkılır, Yeteri kadar tuz, tereyağı iyice karıştırılır. Yeteri kadar kaynamış su ilâvesiyle tekrar karıştırılır ve tamamlanmış olur. Arzu edilen et yemeği yanına ya da sade olarak kullanılır.


ML® Liones Patates için tıklayın




Patates Püresi

Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Maltepe/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc15567
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007
6,712 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. patates
1 su bardağı süt
1,5-2 çorba kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
1 tutam ince rendelenmiş kaşar

Patatesler kabuklu olarak yumuşayana kadar haşlanır. Sıcakken soyulur, püre aletiyle ezilir, ya da kalburdan geçilir. Üzerine sıcak süt ve tereyağa yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Sıcakken kaşar rendesi eklenir, tuz, karabiber eklenir, iyica karıştırılır. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunulur.


ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın

ML® Patates Yuvarlaması (görsel)


PATATES PÜRESİ

savran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36
Şehir: sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc8779
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
6,703 defa indirildi / yazdırıldı




Patatesleri soyup dilimleyin, üzerini örtecek kadar su ile pişirin. Soğumadan presten geçirin veya çatalla iyice ezin. Tereyağı ve tuz koyup orta hararetli ateş üzerine koyun. Ateşteyken azar azar süt ilâve edin.


ML® Patatesli Kek için tıklayın


Patates Püresi

Doğa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7407
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
6,689 defa indirildi / yazdırıldı




600 gr. patates
600 gr. tatlı patates
150 mi. krema
100 mi. süt
Tuz
Karabiber
Muskat

Patatesleri soyun, 3 cm. büyüklüğünde parçalara ayırın. Tuzlu suda bir taşım kaynatın, üstü kapalı 20 dakika haşlayıp süzün. Patatesleri patates ezicisi ile ezin. Kremayı, süt ile bir taşım kaynatıp patateslerle karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.


ML® Kabuklu Patates için tıklayın


PATATES PÜRESİ

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8280
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2006
6,676 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram patates
çeyrek su bardağı süt.
20 gram tereyağı

Bir kap içine yarım kilo patates, temizlenip kesilir ve birkaç su yıkandıktan sonra haşlanır. Süzgüye çıkarılarak patates makinesinden geçirilir. Tereyağı, süt ilâve edilerek ve yumurta teliyle de iyice karıştırılarak tamamlanmış olur. Eğer tereyağı izin verilmiyorsa yalnız patates makineden suluca geçirilir ve öyle kullanılır.


ML® Patates Pilaki için tıklayın


Patates Püresi

Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc16102
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
6,441 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patates
1 çay bardağı süt
yarım çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ince kaşar rendesi
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Patatesler kabuklarıyla iyice haşlanır. Sıcakken kabukları soyulur. Çatalla ya da püre aletiyle ezerken bir taraftan ince ince süt akıtılır, tereyağı eklenir, rende katar katılır, tuz ve karabiber serpilir, hiç pürüz kalmayınca servis tabağına aktarılır.


PATATES PÜRESİ

Numan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc34601
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
6,148 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gram beyaz patates
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
300 gram süt
Tuz

1 Bir tencereye; soyulmuş ve küçük doğranmış 1250 gram pü-relik beyaz patates koyarak, üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su katmalı, sonra da patatesler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 25 dakika kadar haşlamak ve bir kevgirden geçirmek suretiyle suyunu döktükten sonra, bunları kalınca delikli bir kalbur, ya da pompres denen makineden peçirmek suretiyle püre haline getirmelidir. (Patatesler et suyunda haşlanacak olursa, yağ miktarını 100 gramdan 50, hatta hastalar için 20 grama düşürülebilir.)
2 Sonra, püre patateslere; 5 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak hafifçe ateş üstünde aşağı yukarı 5 dakika kadar tel ya da çatalla karıştırmak suretiyle yağı patateslere yedirmeli, sonra da bunlara; sıcak, ya da ılık bir halde bir - bir çeyrek bardak da süt katarak, tekrar iyice bir kanştırmalı ve servis yapmalıdır.

NOT: Bu püreye 300 gram süt yerine, 150 gram süt, 150 gram da çiğ krema konulacak olursa daha lezzetli ve nefis olur.


PATATES PÜRESİ

Yeşil Yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2007
Mesajlar: 39
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc16506
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
6,125 defa indirildi / yazdırıldı




3 Patates
1 Çay bardağı süt.
1 Çorba kaşığı tereyağ

Patates, temizlenip kesilir ve birkaç su yıkadıktan sonra pişirilir. Süzgüye çıkarılarak patates makinesinden geçirilir. Tereyağı, süt eklenerek ve yumurta teliyle de iyice karıştırılarak tamamlanmış olur.


PATATES PÜRESİ

yelda özoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc26663
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008
6,090 defa indirildi / yazdırıldı




Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını ince ince soyun, bol suda biraz tuz ilâvesiyle haşlayın. Başka bir tencerede 2 kaşık yağı eritin, 1 kaşık unu hafifçe pembeleştirin. 1 bardak sütü yavaş yavaş devamlı karıştırarak tencereye dökün. Patatesleri de çatalla iyice ezerek tencereye koyun. İyice karıştırın tuz ilâve edin. Arzu ederseniz kırmızı ve karabiber de ilâve edebilirsiniz.


PATATES PÜRESİ

kartopu
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.01.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc20918
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008
5,985 defa indirildi / yazdırıldı




6 orta boy patates
1/2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Patatesleri az su ile pişiriniz. Kabuklarını soyup püre makinasından geçiriniz veya çatalla eziniz. Süt ve yağını ilave edip karıştırarak bir iki taşım kaynatınız. Arzuya göre tuz ve karabiber katıp karıştırınız.


Patates Püresi

turfanda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc23580
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
5,706 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet limon büyüklüğünde patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 avuç rende kaşar
Tuz

Patatesler haşlanır. Sıcakken soyulur, bir tencereye aktarılır. Patates ezme aletiyle ezmeye başlanır. Sonra kısık ateşe oturtulur, bir taraftan ezerek süt eklenir, tereyağı katılır. Pürüz kalmayana kadar ezilir. En son kaşar ve tuz atılır, iyice karıştırılır, ateşten alınır.


PATATES PÜRESi

bakraç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc48482
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2010
5,695 defa indirildi / yazdırıldı




7 patates (orta)
süt
margarin

Önce patatesler haşlanır. Patateslerin kolay soyulması için iyice haşlanmasına dikkat etmelidir. Bu işlem bitirildikten sonra patatesler bir tencereye rendelenir ve tencere orta ateşe koyulur. Sıra sütün ilâvesine geldiğinde kaşığın tersi ile bir yandan patatesler ezilir, bir taraftan da süt koyulur. Bu ameliye ne kadar iyi olursa pürenin içinde topak kalmaz. En son olarak da pürenin içine margarin konularak tencerenin ağzı kapanır ve yağın tencerenin hareretinde erimesi sağlanır. Servis yapılacağı zaman son bir kez karıştırılır ve öyle servis yapılır.


PATATES PÜRESİ

karakaçan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2010
Mesajlar: 43
Kısa URL: https://ml.md/lc52902
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2010
5,543 defa indirildi / yazdırıldı




Sarı ve çok unlu patatesleri tuzlu suda haşladıktan sonra soyup presten geçiriniz. Meydana gelen püreyi uygun miktar tereyağı ve biraz tuzla kuşhaneye koyunuz. Sonra ateşe sürüp biraz süt, biraz da etsuyu yedirerek tahta kaşıkla eze eze çeviriniz. Ne pek katı, ne de pek gevşek olmamasına dikkat ediniz. Kaynaymca indirip kızartma ve kebap veya kızartmalardan birinin tabağına garni ediniz.

Not: Üzerine iyi bir kızartma suyundan gezdirmek gerekir. Sebze sırasında servis yapılır.


PATATES PÜRESİ

bakır güğüm
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2011
Mesajlar: 25
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc61109
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2011
5,344 defa indirildi / yazdırıldı




Arzu edilen miktarda iri patates
Tereyağı
Süt
Tuz

Patatesleri yıkayarak soyun. Küçük parçalara bölüp tuzlu suya koyarak pişirin. Çatalla patatesleri muayene ederek iyi piştiğine kanaat getirdikten sonra ateşten alıp suyunu süzün ve tencereyi çok hafif ateş üzerine koyarak mümkün olduğu kadar çabuk patatesleri ezin, içine birkaç tatlı kaşığı tereyağı koyarak pürüz kalmayıncaya kadar ezmeye devam ediniz. Krema kıvamına gelinceye kadar kaynatılmış soğuk süt ilâve ederek karıştırın. Servis tabağına boşaltıp arzu edilen yemekle, üstünü maydanozla süsleyip servis yapınız.


PATATES PÜRESİ

durukan
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.03.2010
Mesajlar: 17
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc48411
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2010
5,266 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg beyaz patates
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
1,5 bardak süt
2 tatlı kaşığı tuz

Patatesler soyulur, küçük küçük doğranır ve tencereye konulur. Sonra bu tencereye su ilâve edilir, ateş üzerine oturtularak 25 dakika haşlanır ve bir süzgeçten geçirilerek süzülür. Sonra kalbura konulur, ezilerek püre haline getirilir ve bir sahana alınır. Tereyağ, margarin ve tuz ilâve edilerek sahan hafif ateş üzerine oturtulur. 5 dakika çatalla karıştırılır, yağlar patateslere yedirilir. Buna ılık süt de yedirilerek iyice karıştırılır ve servis yapılır.


Patates Püresi

müzeci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc69278
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2011
3,253 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Patatesleri soyup haşlayın. Patatesleri blenderdan geçirin. 2 yemek kaşığı tereyağını sıcak patatese ilave edin. Ocağın üzerinden alıp devamlı karıştırarak sütü .Tuz ekleyin, servise hazır durumdadır.






Patates Püresi Tarifleri Peynir Salatası Tarifleri



(41 adet Patates Püresi 12,635,612 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort