Kısa URL: https://ml.md/lc50258
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010
1,741 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg patates
400 ml süt
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı Tuz
Patatesler iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan suda haşlayın. Suyunu süzdürün. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarak bir tencereye alın. Süt, Teremyağ ve tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin. Patatesleri ezin. Püre kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Köftenin yanında garnitür olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180419
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
100 ml İçim Süt
20 gr İçim Tereyağı
250 ml su
Tuz karabiber
Geniş bir tencerede 250 ml suyu kaynatın. Patatesleri yıkayın ve yüksek ateşte kabuklarıyla birlikte haşlamaya başlayın. Biraz tuz ilave edin. Su kaynamaya başladığı zaman ateşin altını kısın. 35-40 dakika kadar pişmesini bekleyin.
Patatesleri sudan alın ve serinlemeleri için bir kenarda bekletin. Çok fazla soğutmadan kabuklarını soymaya başlayın. Soyarken siyah noktalar görürseniz ayıklayın. Patatesi el blender’ı, büyük bir çatal ya da patates ezme makineleri ile iyice ezin.
Geniş bir kapta İçim Tereyağı’nı üzerine İçim Süt ilave ederek düşük ısıda pişirin. Daha sonra karışımı yavaşça patateslerin üzerine dökün. Biraz tuz ekleyin. Hızla karıştırarak kremamsı bir kıvam almasını sağlayın.
Üzerine karabiber serperek sıcak servis edin.