600 g (kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranmış) patates
100 ml (2/5 su bardağı) süt
45 g (3 çorba k.) Sana
5 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Tercihen beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Patatesleri bir tencereye koyun üzerine, birkaç parmak aşacak biçimde, içine bir çorba kaşığı tuz eklenmiş soğuk suya katın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp patatesleri ağır ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, haşlayın.
Bu sürenin sonunda haşlanmış patatesleri bir kevgirden geçirerek süzdürün. Haşlanmış patatesleri temiz bir tencereye aktarın. Sütü, Sana'yı, peyniri ve biberi katıp, patates ezeceği ya da tahta bir kaşıkla karıştırarak kremsi bir kıvama getirin.
|