|
Patates Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28528
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patates
½ demet maydanoz
1 soğan
1 demet taze soğan
Tuz
Beyaz biber
Sos İçin:
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
½ limon suyu
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı beyaz biber
Patatesleri yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerini bir kaç parmak aşacak şekilde soğuk su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sosu için bir kâseye tuz, beyaz biberi koyun. Sirkeyi akıtırken bir telle çırpın. Hardalı ve limon suyunu katıp çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ilave edin ve iyice çırpın.
Soğanı ince ince doğrayıp acısının çıkması için bir kapta iyice ovun. Su altında yıkayıp süzdürün ve iyice sıkın.
Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp sıcakken kabuklarını soyun. Bir salata kâsesine iri küp biçiminde doğrayın. Sosun yarıdan fazlasını katıp zedelemeden karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu, sıkılmış kuru soğanı, ufak doğranmış taze soğanı, tuzu ve beyaz biberi katın. Kalan sosu ilave edin.
ML® Patates Salatası için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 23.02.2023
|
Patates Salatası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61131
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı vinegret sos
1 demet ince kıyılmış maydanoz
0.5 çay kaşığı tuz
1 Kg patates
1 çay kaşığı ucuyla beyaz biber
1 adet ince kıyılmış soğan
Patatesleri yıkayıp, bir tencereye koyun. Üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin. Bir çorba kaşığı tuz katıp, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış patatesleri süzdürüp, sıcakken kabuklarını soyun. İri küp biçiminde doğrayıp, bir salata kabına aktarın. İnce kıyılmış maydanoz, soğan, tuz ve biberini katıp, vinegret sosunu ilave edin. Patatesleri kırmamaya özen göstererek salatayı karıştırın. Patates salatasını bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süsleyerek servis yapın.
|
Patates Salatası |
|
gevrek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78703
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
1,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Ekmeküstü Kase
3 Çorba Kaşığı yoğurt
3 Adet patates
1 Demet maydonoz
2 Diş sarımsak
2 Adet salata
Patatesleri haşla ve rendele salatalarıda ayrı bir yerde rendele çıkan suyu süz. Rendelediğin patateslere sana ekmek üstünü iyice yedir salata, yoğurt, sarımsak ve maydonoz hepsini karıştır servise hazır.
|
Patates Salatası |
|
Didem Aksel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2010
Mesajlar: 83 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc83024
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
1,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Klasik
10 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı nane
500 gr sarmısaklı yoğurt
1 Demet süslemek ıcın samut
2 Çorba Kaşığı mayonez
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz
1 Tatlı Kaşığı pulbiber
Haşlanmıs patatesler küp küp dogranır yoğurt ve mayonez tuz ile bulusturup bır tabaga koyarız.bır tavada yag erıtıp nane ve bıberı kavururuz ve yoğurtlamanın uzerıne dökülür.
|
Patates Salatası |
|
AYŞEGÜL ALSAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85634
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2013
1,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
6 Adet patates
3 Adet zeytin
3 Adet salkım domates
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı zeytin ezmesi
10 Yaprak maydonoz
1 Su Bardağı bezelye
1 Su Bardağı doğranmış kornişon turşu
2 Su Bardağı yoğurt
2 Çay Bardağı mayonez
1 Adet havuç
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını temizledikten sonra soğumadan bir tencerenin içine alın, 2 yemek kaşığı sana mutlu aile yağı, 1 tatlı kaşığı tuz koyup patatesleri püre haline getirin, bu karışımı streçin üstüne yayın. Başka bir tarafta, bir kabın içine 1 havuç ( küp küp doğranmış ve haşlanmış), 1su bardağı bezelye,1 su bardağı küçük doğranmış kornişon turşuyu koyun üzerine 1 su bardağı yoğurt , 1 çaybardağı mayonezi döktükten sonra karıştırın ,bu karışımı patates püresinin üstüne yayın. dikkatli bir şekilde streçle patates püreli karışımı sarın ve bir gece buzdolabında dinlendirin , servis zamanı üstünü 1 su bardağı yoğurt ile 1 çay bardağı mayonez karışımıyla sıvayın ve üstünü ise kornişon turşuyu ince ince çubuk gibi keserek dal yapın, maydonozdan yaprak, yarım domatesten uğurböceği vücudu ve benekleri içinde zeytin ezmesi kullanın.
|
|