|
PATATES SİLKMESİ |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9994
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
4,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kilo patates
Yarım kilo yağsız kuşbaşı et
1 küçük paket yağ
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Patatesler ufak ufak doğranıp sade yağda nar gibi kızartılır. Kuşbaşı etler de ayrıca kızartıldıktan sonra, etler ve patatesler birlikte bir tencereye konur, tavadaki yağ da su ile çalkalayarak üzerlerine ilave edip biberi de koyarak ağır ateşte ve ara - sıra azar azar su gezdirerek ve silkerek etler ilik gibi oluncaya kadar pişirilir. İndirileceğine yakın tuzu da ilave edilerek, 5 dakika sonra ateşten alınır. Pişme süresince tencerenin kapağı daima kapalı olmalıdır. Piştikten sonra tabağa alınp sıcak servis yapılır.
|
PATATES SİLKMESİ |
|
durukan
Aşçı
Kayıt: 10.03.2010
Mesajlar: 17 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48412
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2010
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
250 gr kuşbaşı et
1,5 çorba kaşığı margarin
2 domates
1 kahve kaşığı biber
Tencereye doğranmış patatesler koyulur. Kuşbaşı etler tavadaki yağda iyice kızartılır. Sonra bunlar tencereye dökülür. Tavada kalan yağ su ve tuz ilâve edilerek ısıtılır. Tencereye dökülür. Tuz, biber, domates rendesi ilâve ve ederek orta sıcaklıkta pişirilir. Ara sıra ılık su dökülerek tencere silkelenir. Yağı ile kalana kadar pişirilir.
|
PATATES SİLKMESİ |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53742
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010
2,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
Soyulmuş patatesleri ufak boyda doğrayıp kuvvetli ateşte bir miktar yağla kızartınız. Yarı yağlı kuşbaşı etleri tavada kızartıp içine atınız. Tavada kalan yağı biraz su ile ateşte ısıtarak üstüne dökünüz. Tuz, biber serpiniz, orta ateşte kapalı olarak ve arada azar azar sıcak su gezdirerek iyice pişiriniz. Su koydukça tencereyi ıkı taraftan tutup sallayınız. Suyunu tamamiyle çekip yalnız yağ kalınca indiriniz.
|
Patates Silkmesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96294
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g patates
250 g orta yağlı kuşbaşı koyun göğüs eti
150 g tereyağı veya kuyruk yağı
1 adet iri soğan
2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı su
Patatesler soyularak vichy usulü doğranır.
Tereyağında pembe renkte kızartılır.
Aynı tavada etlerde pembeleştirilerek alınır.
Halka doğranmış soğanlar da aynı yağda pembeleştirdikten sonra domates veya salça eklenir, birkaç kez çevrilir ve ateşten alınır.
Ayrı bir tencereye sırayla etler, patatesler, salçalı soğanlar ve sıcak su koyulur.
Tuz ve biberide eklendikten sonra kapağı kapatılır.
Tencere arada yanlarından tutularak silkelenmek suretiyle hafif ateşte pişmeye bırakılır.
Suyu çekilip yağı kalıncaya kadar pişirilir.
|
|