|
Patates Tatlısı (Şerbetli) |
|
hasret
Aşçı
Kayıt: 22.07.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc25607
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
2,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo patates
1 bardak irmik
4 adet yumurta
100 gram kaşar veya beyaz peynir
Şerbeti:
1 kilo şeker
1 kilo su
Patatesleri haşlayıp, ezin ve püre yapın. Peyniri, irmiği ve yumurtayı da katıp karıştırın. Birer kaşık alarak yağlanmış tepsiye dizin ve orta yanan fırına verin. Üzerleri az kızarınca çıkarın ve yapılan şerbeti soğutup üzerlerine dökün.
ML® Patates Tatlısı için tıklayın
|
PATATES TATLISI |
|
gülbeşeker
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2013
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc94375
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tane yumurta
2 tane haşlanmış patates
125 gram margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 çay fincanı su
4 çay fincanı, toz şeker
1 dilim limon
Üzerine için:
1 çay bardağı hindistancevizi
Öncelikle patatesleri yıkayıp soyalım, rendenin ince kısmı ile rendeleyelim, karıştırma kabına alalım. Üzerne 2 yumurta akı ve bir yumurta sarısını alalım. Yumuşak margarini ilave edelim, sonra sırası ile irmiği, pudra şekerini, kabartma tozu, vanilyayı ve unu ilave edelim(6 yemek kaşığı kadar) kıvama gelene kadar yoğuralım. Biz bu arada cevizi doğrayıcıya alalım, tarcın ekleyip karıştıralım bir tabağa alalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle açalım ortasına cevizli içten alalım ve hamuru birleştirelim, yuvarlayarak ters çevirip tepsiye dizelim(tepsi yağlanmış olmalı) üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız pişerken, biz şerbetini hazırlayalım, bunun için tencereye suyu, şekeri ve limon dilimini alalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım, kıvama gelince ocaktan alalım.
Pişen patates tatlısının üzerine ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz şerbetini verelim ve dinlendirmeye bırakalım. Şerbeti cekince üzerine hindistancevizi serpelim ve servise sunalım.
|
Patates Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106732
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2015
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
3 adet orta boy patates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
İlk önce serbeti yapalım Suya şekeri ilave edin, 1 dilim limon ile 10 dakika kadar kaynatın ve soğutun. Haşlanmış ve soğumuş patatesleri ayıklayıp çatalla ezin.
Yoğurma kabına ezilmiş patatesi, yumurtayı ve eritilerek soğutulmuş margarini katarak elle özleştirin.
1 bardak una kabartma tozunu karıştırarak eleyin ve hazırlanan karışıma azar azar ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun kıvamına göre un ilave etmeye devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur istiyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çay tabağı büyüklüğünde elinizle masada açın ve tarçınla karıştırılıan kıyılmış ceviz içinden bir çay kaşığı kadar koyarak elinizle hamuru büzüp ve yuvarlayıp şekil vererek fırın tepsisine sıralayın.
180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika kadar pişirin ve soğuk olan şerbeti tatlının üzerine gezdirin, arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapın
|
|