Kısa URL: https://ml.md/lc52815
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
3,128 defa indirildi / yazdırıldı
Aysun Dibek
1 paket yaş maya
2 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Göz kararı un
1 tutam kırmızı biber
1 kaşık salça
1 kaşık sıvıyağ
Çukur şeklindeki kasenin içine bir miktar un koyuyoruz. Ortasını çukurlaştırarak mayayı birazcık ılık su ile yumuşatıyoruz. 5 dakika beklettikten sonra sütümüzü yavaş yavaş Yuva Mayanın içine katıyoruz. İçinde kaybolana kadar elimizde undan katarak yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra mayalanması için sıcak bir ortamda yarım saat bekletiyoruz.
Mayalanma işlemi devam ederken haşlanmış patateslerin içine 1 kaşık salça ve kırmızı biberi ve sıvıyağını katıp 5 dakika kavuruyoruz. Hazırlanan bu harcı soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada da hamurumuz mayalanmış oluyor. Arzuya göre tepsi büyüklüğünde açarak harcı içine koyup rulo şeklinde sarıp etrafına dolayarak fırında pişirilir. Yada yuvaklar tepsi büyüklüğünde açılarak tavada gözleme şeklinde pişirilebilir.
Not: Açma üzerine yumurta sarısı ve susam isteğe göre sürülebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc73935
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
2,285 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
2 tane orta boy patates
1 bardak süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (tepeleme) tuz
1 bardak sıvı yağ
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Mayayı ılık süte koyup eritin.Bir kaba rendelenmiş patatesleri, yağı, tuzu, şekeri koyup karıştırın. İçine süt-maya karışımını ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.Bu hamuru iyice kabarana kadar üzerini bir bezle örtüp bekletin.Hamur kabarınca dilediğiniz şekli verip, isterseniz herhangi bir iç ekleyip, Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine, yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.