Kısa URL: https://ml.md/lc68142
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
2 rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 rendelenmiş patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tablet et suyu
Yeterince Tuz, Maydanoz
Kırmızı ve yeşil biberi küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun.Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin, bir iki karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin.Su kaynayınca rendelenmiş patates, arpa şehriye, et suyu tableti ve tuzunu ilave edin.Çorba kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.Çorbayı ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz un
1 tatlı kaşığı salça
5-6 su bardağı su
1 adet patates
3 yemek kaşığı dolusu arpa şehriye
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı tencereye alın, un ekleyin ve kavurun.
Köpük köpük olduğunda salçayı ekleyip kavurmaya devam edin, suyu ilave edin.
Karıştırarak salçayı eritin.
Patateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayın.
Tencerenin içine koyun, karıştırın.
Ara ara karıştırarak patates yumuşayana kadar pişirin.
Patatesler yumuşadığında arpa şehriye koyup karıştırın.
Ara ara karıştırarak 7-8 dakika sonra pişmiş olacaktır.
Çorbaya tuz ilave edin ve ocağın altını kapatın.
Tereyağını eritin. Nane ekleyip köpük köpük olana kadar pişiriyoruz. Ardından çorbaya ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak servis ediyoruz.