|
|
Patatesli Ay Çöreği |
|
cennet gözlüm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2012
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc85663
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2013
1,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
3 Adet patates
2 Çay Kaşığı tuz
1 Kahve Kaşığı Süt
100 gr iç malzeme için siyah zeytin
150 gr iç malzeme için beyaz peynir
20 gr maya
2 Adet yumurta
3 Su Bardağı un
Unu bir kaba ekleyin ortasına bir kahve fincanı sütle ezilmiş maya haşlanıp ezilmiş patates margarin bir adet yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle açın. Kalan yumurtanın sarısını ayırıp akını peynirle karıştırın.hamurların yarısına peynir diğer yarısına çekirdeği çıkartılmış siyah zeytini koyun. Hamuru rulo yapıp yarım ay veya yuvarlak şekil verin.bir fırın tepsisine dizdiginiz hamurların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirip servis yapın.
|
Patatesli Ay Çöreği |
|
TopluNur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84295
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2012
1,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
10 Dal maydanoz (içi için)
0,5 Su Bardağı süt
0,5 Su Bardağı sıvı yağ
3 Su Bardağı un
1 Adet yumurta
1 Paket toz maya (tek kullanımlık)
1 Adet Yumurta Sarısı (Üzerine)
1 Tutam tuz
3 Adet haşlanmış patates (içi için)
Un ile toz mayayı karıştırma kabınıza koyup karıştırın.Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, tuz ve yumurta ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun. Mayalanmasını beklemeden hamuru 3 eşit parçaya,sonra her parçayı 5 parçaya bölüp 15 beze elde edin.Her birini merdane yardımıyla çay tabağından daha büyük açıp,aralarına eritilmiş Sana sürerek 5'er katlı 3 hamur grubu elde edin.En üst kata da ertilmiş Sana sürüp,buzdolabında 30 dk dinlendirin. İçini hazırlamak için,haşlanmış patatesleri rendeleyin.Kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberle karıştırın. Dinlenen hamurları unlu bir zemine koyup 5'erli şekilde biraz daha(servis tabağı büyüklüğünde) açın.Her küçük yufkayı bıçakla 8 parçaya bölüp 24 üçgen parça elde edin.Patatesli içten geniş kenarına koyup,kenarlarından hafif kıvırıp,sigara böreği sarar gibi sarın.Her iki ucundan bükerek ay şekli verip,yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış fırında ,üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Patatesli Ay Çöreği |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc81630
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012
1,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
1 Adet soğan
1 Yemek Kaşığı şeker
3 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı salça
1 Çay Bardağı süt
6,7 Adet patates
1 Tane Maya
Önce iç malzemeyi hazırlayın. Patatesler haslayın soğan ve sıvı yağı soteleyin, salça ve baharatları ekleyin. Rendelenen patatesleride ekleyip kavurun. Süt şeker mayayı eritin. Daha önceden eritilmiş margarin ve 1 yumurta 2 sinin beyazını katarak tüm malzemeleri birbirine yedirin. Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın ilk pazıyı alın yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın. Açılan hamuru 8 eşit parçaya kesin üçgenler elde edin.Geniş tarafına patatesleri koyup rulo yapın ay şekli verip tepsiye dizin yarım saat bekletildikten sonra yumurta sarısı ve susam ,cörekotunu serpip 200 derecede pisirin.
|
Patatesli Ay Çörek |
|
rigal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2009
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc81041
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
1,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
3 Adet İçi için;haşlanmış patates
1 Çay Bardağı ılık su veya süt
1 Kase İçi için;peynir, maydanoz, karabiber
5 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı tuz,toz şeker
1 Paket instant hamur mayası
1 Su Bardağı yoğurt
1 Adet yumurta (beyazı hamuruna koyulacak, sarısını üzerine sürülecek)
Yarım su bardağı ılık suyun içinde bir paket mayayı eritin. Yoğurma kabında yoğurt, yağ, toz şeker, tuz, erittiğiniz maya, yumurta beyazı ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamuru iki paçaya bölün. Her birini merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, kare şeklinde kesin(hamurun yapışmaması için zemini hafif unlayın). Kestiğiniz karelerin içine patatesli harç koyup, rulo yapın sonra ay şekli verin, yağlanmış fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Mayalanması için sıcak bir ortamda ( 40-45 dak) bekletin. Mayalanınca(çörekler iki katına ulaşınca) önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. İç harçı: Haşladığınız patatesleri rendeledikten sonra peynir, maydanoz, tuz, karabiber isteğe göre kırmızı pul biber ile karıştırın.
|
|
Patatesli Ay Çörek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|