Kısa URL: https://ml.md/lc101387
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2014
1,482 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram ince dilimlenmiş bonfile
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kilo patates
3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber, kekik, karabiber ve kimyon
Tuz
1 tatlı kaşığı hardal
Patatesleri ister kabuklu, ister kabukları soyulmuş olarak dilimleyin. Aslında sadece patates değil istenirse havuç, brokoli, karnabahar ve kabakları iyice yıkayıp çok ince bir şekilde dilimleyip bu tarif hazırlanabilir bilginiz olsun. Fırın kabının içine patatesleri ve etleri sırayla dizin. Arzu ettiğiniz sebzeler dizilebilir. Üzerine baharatlarla, hardal, salça ve yağı döküp her yerine yedirin. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Sıcak sıcak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc92526
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2013
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram bonfile et
3 çorba kaşığı domates sosu
2-3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
isteğe göre kırmızı toz biber
4 adet patates
İsteğe göre süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
İsteğe göre domates
İsteğe göre biber
100 gr margarin
Bonfilemizi ızgarada 2-3 dk alt üst yaparak hafif kızartıyoruz. Ayni işlemi biber ve domatesler için de yapıyoruz. Eti jülyen şekilde kesiyoruz. Tavaya çok az domates sosu ve margarin koyup etleri ekliyoruz. Arada bir karıştırdıktan sonra kırmızı toz biberi ve tuzunu ilave edip et pişene kadar soteliyoruz. Kibrit çöpü kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda yanmayacak şekilde hafifçe kızartıyoruz (azar azar koyarsanız birbirine yapışmazlar ) patatesleri kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Rendelediğimiz sarımsakları süzme yoğurtla karıştırıyoruz. Servis yapacağımız tabaklara önce patatesleri sonra yoğurdu ve sote yaptığımız eti ekliyoruz. Tabağımızın kenarlarını ızgara yaptığımız biber ve domateslerle süslüyoruz.