Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patatesli Börek (Hazır Yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Börek

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165497
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
532 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İçi için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında bir sos hazırlayın. Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişirin.



Patatesli Börek

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167138
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet orta boy patates
1 tutam tuz
İsteğe bağlı baharat
2 adet yufka
Sosu İçin:
2,5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı su
Üzeri için:
1 çay bardağı süt

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyalım.
Soyduğunuz patatesleri yıkayıp bir kabın içine rendeleyelim.
Rendelediğiniz patatesleri suyunu iyice elinizle sıkıp çıkartalım.
Suyunu sıktığınız patateslere tuz ve isterseniz kekik nane pul biber ekleyelim. İç harcımız hazır.
Sosu için hazırladığınız malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.
2 yufkamızı üst üste gelecek şekilde tezgaha yada masaya serelim.
Yufkayı 8 eşit parçaya bölünecek şekilde keselim.
Ardından bir fırçayla sosu sürüp, üstüne patatesleri serpelim.
Rulo yapar gibi içeri doğru saralım.
Ardından pişireceğimiz tepsiye yağlı kağıt serip, börekleri dizelim.
Yufkaları dizdikten sonra kalan sosa süt ekleyip böreklerin üstüne de sürelim.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirelim.



Fırında Patatesli Börek

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc175587
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2023
294 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

4 adet patates
4 adet yufka
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Nane
Tuz
Sos için;
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ

İlk olarak patatesleri soyup yıkayın ve tencerede haşlayın.
Patatesler haşlandıktan sonra ezin,
Soğanı ince olacak biçimde doğrayın.
Daha sonra bir tencereye sıvı yağ ve soğanları ekleyerek kavurun.
Soğanlar kavrulunca içerisine baharatları, tuzu ve ezmiş olduğunuz patatesi ekleyerek karıştırın.
Ardından bir kabın içerisinde sosu için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın.
Bir adet yufkayı serin ve her tarafına dağılacak biçimde sosu dağıtın.
Yufkayı ortasından olacak biçimde kesip diğer parçanın üstüne koyun.
Daha sonra yufkanın kenarlarını iç kısma doğru katlayın ve hazırlamış olduğunuz patatesli harcı ilave edin.
Ardından rulo şeklinde sararak kesin.
Yufkaların hepsi bitene kadar bu işlemleri sürdürün.
Börekleri tepsiye yerleştirin ve geriye kalan sosu böreklerin üzerine yayın.
Son olarak börekleri 4 saat boyunca buzdolabında bekletin.
4 saatin sonunda önceden ısıtmış olduğunuz fırında 190 derecede kızarana dek pişirin.



Patatesli Börek (Hazır Yufka)

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc177727
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
304 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
Yufkaların arası için 1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
İç harcı için:
3 adet haşlanmış ve ezilmiş patates
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sumak

Önce iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun. Ardından salçasını ekleyin ve birkaç tur kavurun. Ocağın altını kapatın. Ezilmiş patateslerin üzerine kavurduğunuz soğanlı yağı ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave edin. Güzelce karıştırın. Patatesli börek için iç harç hazır.
Bir kâsede sütle bir yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın. Yufkayı açın. Üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye alın. Arasına patates harcından gezdirin. Üzerine yufkayı tekrar koyun. Yufka büyük gelirse kesebilirsiniz. Her yufkada aynı işlemi yapın.
Bittikten sonra bir kâsede yumurta sarısını çırpın. İçerisine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyin ve karıştırın. Böreğin en üstüne güzelce sürün. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.



Patatesli Börek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180265
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
4 adet büyük boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosu için:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için:
Susam veya çörekotu

Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup ezin.
Bir tavada ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş patatesleri ekleyip tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırarak karıştırın. İç harcı bir kenarda soğumaya bırakın.
Sos için bir kabın içinde süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve üzerine sostan sürün. Yufkayı ikiye katlayarak yarım daire şekline getirin. İç harçtan koyup yufkayı rulo yaparak sarın.
Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan sostan sürün ve susam ve/veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.







Patatesli Börek (Hazır Yufkadan) Tarifleri Peynirli Börek Tarifleri



(25 adet Patatesli Börek (Hazır Yufkadan) 16,654,336 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası