Kısa URL: https://ml.md/lc85635
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2013
1,499 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Çorba Kaşığı kuru nane
3 Çorba Kaşığı yoğurt
1 Çorba Kaşığı çörek otu
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
6 Adet patates
Patatesleri soyup rendeleyin.Tuz ve naneyi katıp karıştırın.Oda sıcaklığındaki margarin,1 tam yumurta ve yumurta beyazı,yoğurt,kabartma tozu,tuz sıvıyağ ve un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun,hamuru ikiye ayırın.Her birini 1 santim kalınlığında açın.Patatesli harç koyun.Rulo şeklinde kıvırın,üzerine yumurta sarısı sürüp kesin.Fırın tepsisine yerleştirip üzerine çörek otu serpin.180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc77775
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2012
1,511 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
3 Bardak un
2 Kase patatesli harç
1 Bardak YOĞURT
3 Adet yumurta
1 Aldığı kadar susam
2 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
Hamuru için belirtirdiğimiz tüm malzemelrimizi karıştıralım. Yumurtamızın birinin sarısını ayırıp, diğerlerini malzemelerimizin içine ekledikten sonra; yumuşak kıvamlı kesinlikle sert olmayan bir hamur hazırlayalım ve hamuru 15-20 dk dinledirelim. Poğaçalarımızın içine haşlanmış ezilmiş patatesli iç malzemesini koyup yarım ay şeklini verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize tümünü dizdikten sonra; üzerine yumurta sarısını sürüp susam koyalım ve önceden ıstığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim.