|
Patatesli Dereotlu Poğaça |
|
lokman
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63646
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
3,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
İçi için:
5 dal dereotu
2 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz, kırmızıbiber, karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Hamuru için gereken yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın ve kalanı bir kaba koyup sıvıyağı ekleyin ve karıştırın. Üzerine tereyağı ve unun yarısını ekleyin. Karbonatı, limon suyu ile köpürtün içine koyun. Kabarma tozunu, tuzu ve kalan unu elletip hamuru yumuşak bir şekilde yoğurun. 5 dakika dinlendirin. Bu arada içi hazırlayın. Haşlanmış patatesi, tuz salça, kırmızı pul biber ve karabiberle karıştırıp içine ince kıyılmış dereotu ilave edip hazır hale getirin. Hamurdan eline ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde bastırıp açın. İçine patatesli harçtan 1 çorba kaşığı koyup etrafını kapatın ve tepsiye dizin. Hepsini bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı ve isterseniz beyaz haşhaş serpin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Patatesli Dereotlu Poğaça |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70097
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2011
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Aldığı kadar un
Bir tutam Çörekotu
1-2 damla zeytinyağ
1 adet kuru soğan
İçi için:
2-3 adet patates
Birkaç dal dereotu
Hamur malzemesi hazırlanır ve en az yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Patatesler haşlanıp ezilir. İçine rendelenmiş soğan, zeytinyağı, dereotu eklenir. Dinlenen hamurdan koparılan bir parça avuç içi kadar açılır. Üzerine iç malzeme konup ağzı büzülür. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu da serpilip fırına verilir.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 24.09.2024
|
|