|
Patatesli Gül Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170311
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
İç harcı için:
1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörekotu
Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.
|
Hazır Yufkadan Patatesli Gül Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166096
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
5-6 tane piyazlık doğranmış soğan
150 gram ceviz
3-4 adet haşlanmış patates
150 ml zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Sos için:
200 ml süt
1 tane yumurta
150 ml sıvı yağ
Zeytinyağını bir tencereye alın, ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, ocaktan alın. Tuz, ceviz parçaları ve karabiberi de ekleyin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, püre haline getirin. Patates püresini de soğanlı karışıma ilave edin. Sos malzemelerini iyice karıştırın. Yufkaların her birini dört üçgen parça elde edecek şekilde kesin. Toplamda 16 parça yufkanız olacak. Yufkaların üstüne soslu karışımdan sürün. Yufkaların geniş kenarlarına ise iç malzemeden ekleyin, rulo şeklinde sarın. Her bir parçaya aynı işlemi uygulayıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Böreklerin üstüne çırpılmış yumurta sürün. 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişmeye bırakın.
|
Patatesli Gül Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160430
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021
835 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 tane günlük yufka
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İçi için:
5-6 adet büyük haşlanmış patates
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Öncelikle iç harcımız için patatesleri haşlayıp güzelce eziyoruz.
Daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
Salçayı baharatları ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
En son ince kıyılmış maydanozu da ilave edip altını kapatıyoruz.
Kavrulmuş soğanı ezilmiş patateslerin üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
Sosu için gerekli malzemeleri çırpıp hazır ediyoruz.
Yufka dört eşit parçaya üçgen şeklinde kesiyoruz.
Fırça ile sosu her yerine sürüyoruz.
Geniş kenarına iç harç koyup rulo şeklinde sarıyoruz kendi etrafında döndürüp gül şekli vererek tepsiye diziyoruz.
Tüm yufkalara aynı işlem uyguluyoruz.
Tepsiye dizilen böreklere kalan sostan sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakikada pişmeye hazır hale gelir.
|
Patatesli Gül Böreği (Hazır Yufka) |
|
toprak abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133665
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018
897 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 tane hazır yufka
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
İç harcı için:
3-4 tane patates
1 kuru soğan
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Patatesleri soyup rendenin kalın kısmında rendeleyelim ve bir kaba alalım. Soğanı ince doğrayalım, patateslere ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştıralım. Ayrı bir kabın içine sıvıyağ yoğurt ve yumurtayı alıp 1 tutam tuz serpelim ve çatalla çırpalım. Yufkayı masanın üzerine serelim. Yoğurtlu sostan yufkanın üzerine alıp elimizle her tarafına yayalım ve yufkayı dörde bölelim. Hazırladığımız iç harcımızdan kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarına koyalım ve rulo yapıp yuvarlayalım. Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve tepsiye dizelim. Artan sosumuzu böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkaralım ve servis yapalım.
|
|