|
|
Patatesli Hindi Şiş |
|
salkım söğüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119816
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016
1,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hindi göğüs
3 adet dolmalık biber
4 adet patates
1 bardak sıvı yağ
Sos için:
1 adet kuru soğan
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Patatesleri soymadan yıkayıp bol suda bekletin. Hindi etlerini kuşbaşı doğrayıp yıkayın. Suyunu iyice süzdürün.
Sosu için cam kasenin içine 1 soğanı ince olarak rendeleyin. Limon suyu, yoğurt, tuz, karabiber, domates salçası ilave edip iyice çırpın.
Hindi etlerini hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. 40 dakika kadar bu sos içinde buzdolabında bekletin. Çıkarıp çöp şişlere dizin.
Suda bekleyen patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde kesin.
Önce patates, ardından dolmalık biberler ve son olarak da hindi çöp şişleri sıvı yağda kızartıp servis yapın.
|
Patatesli Hindi Şiş |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5138
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
2,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlı kaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet
hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor. Buna göre, 1 adet soğanı
dörde bölüp katlarından ayırın. Hindi göğsünü de şişe geçirilecek
büyüklükte kesin. Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar
dizin. Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.
Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2
çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın. Şeftali kompostosunun içindeki
1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde
kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun. Tuz, karabiber ve
kırmızıbiberi ekleyin. Bunlar ateşte bir taşım pissin. Sonra sosu servis
tabağına alın.
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın.
|
|
Patatesli Hindi Şiş Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|