Kısa URL: https://ml.md/lc163349
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı
HİNGEL HAMURU İÇİN
3 su bardağı un
tatlı kaşığı tuz
Su
PATATESLİ HARCI İÇİN
3 adet patates
2 tatlı kaşığı toz acı biber
tuz
toz karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
60 gr SANA Klasik
DOMATES SOSU İÇİN
2 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı nane
80 gr SANA Klasik
8 dilim isli et
Patatesleri soyun, tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın, süzün ve bir kaseye alın.
Üzerine baharatları ve SANA Klasik’ i ekleyerek bir çatal yardımı ile ezin, püre haline getirin.
Hamur hazır olana kadar bir kenarda soğumaya bırakın.
Hingel hamuru için un, tuz ve suyu karıştırın ve sert bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Merdane veya oklava yardımı ile hamuru açın ve kare kare kesin.
Hazırladığınız patatesli harçtan kestiğiniz karelere koyup üçgen şekilde kapatın. (arzu ederseniz yuvarlak keserek, saç örgüsü gibi mantılar da hazırlayabilirsiniz)
Geniş bir tencereye su koyup tuz ilave edin.
Kaynayınca mantıları içine atarak 7-8 dakikada haşlayın.
Ayrı bir tavada SANA Klasik’ i eritin. Küp doğranmış domatesler, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları ilave ederek sos kıvam alıncaya kadar pişirin. İsli etleri küp küp kesin.
Hıngelleri domates sos ve isli et ile birlikte servis edin.
Hamurunuzu yoğurmadan evvel 3 eşit parçaya bölün. Birine pancar suyu, diğerine toz zerdeçal ve üçüncüye havuç suyu ilave edin. Bu şekilde farklı renkte hamurlar elde edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc77996
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2012
2,030 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Klasik
1 Aldığı kadar un
1 Kg. patates
1 Çay Kaşığı pul biber
2 Kase Domates soslu biber turşusu
1 Bardak su
1 Adet yumurta
1 kg patatesin kabukları soyulduktan sonra güzelce yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır. Daha sonra patatesler ocaktan alınır ve çatal ile ezilip içine pul biber ilave edilir. Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mantı yufkası kalınlığında açılan hamurdan çaydanlık kapağı ile parçalar kesilir. Patatesli iç harcı ile doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş kızgın 250 gram sana klasik margarin gezdirilir. Domates soslu biber turşusu ile servis edilir.
Fotoğraf "Özlem Çelik" tarafından gönderildi. 13.08.2020